Рубрики: Новини
19.09.2024 19:32

Суддя “МастерШеф” Ольга Мартиновська наїлася м’яса кита: зірка СТБ розповіла, чи смачно це взагалі

Ольга Мартиновська вдосталь наїлася смачного м'яса кита, а ще спробувала скуштувати квашену акулу. Від другої страви вона отримала дуже цікаві враження про які поділилася зі своїми фанами.
Поділитися

В Ісландії, куди подалася суддя кулінарного проєкту “МастерШеф” Ольга Мартиновська спробувала м’ясо кита. Там з китів роблять стейки чи підкопчені шматочки. Знайти, з’їсти, наїстися м’ясо кита можна не всюди. Причина – китів для споживання виловлюють лише невелику кількість. Насамперед тих китів, які можуть загрожувати популяції інших мешканців океану. Ті, хто виловлюють з океану таку величезну рибу, запевняють, що роблять це етично і екологічно. Про все це Ольга Мартиновська розповіла на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За її словами, крім м’яса кита вона ще спробувала по смакувати ферментовану акулу. Ця страва називається гаукарль і по факту, це квашене м’ясо з акули (“ґренладська акула”). Дана страва є ісландським національним блюдом – підтухлим м’ясом ґренландської акули. Про цей “дивовижний” запах та після смак говорить і сама Ольга Мартиновська, яка спробувала цю національну страву Ісландії. Зірка каналу СТБ навіть підкреслила, що в цієї страви прямо “аміачний” смак. По секрету вона повідомила, що самі місцеві мешканці цю страву не їдять.

 

Підтухле м’ясо ґренландської акули готували колись в далекі часи Ісландії. Це робили з тієї причини, що людям елементарно не вистачало їжі. Тому, акулу закопували в землю з метою її зберігання й для того, щоб позбутися сечової кислоти. Насамперед тому, що в акул немає сечовивідних шляхів. Через деякий час цю акулу, яка вже була ферментована, починали їсти. Були в Ісландії часи, коли люди вживали все, що тільки було доступне для споживання. Все, що їм тільки вдавалося виловити в океані. Але суто заради експерименту Ольга Мартиновська спробувала поїсти цю квашену акулу. Смак їй не сподобався.