Рубрики: Новини
04.10.2024 18:22

Євген Клопотенко показав, як правильно смажити картоплю: більшість українців досі не знають ці 3 правила

Євген Клопотенко розповів чіткий алгоритм дій того, як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла ідеальною. Не врахував лише того, що українці люблять сало більше за будь-яку оливкову олію.
Поділитися

Популярний український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий Євген Клопотенко розповів, як правильно смажити картоплю. Насправді, більшість українців цього просто не знають і роблять так, як вони те бачать і хочуть. А існує справжній рецепт і правила того, як правильно потрібно смажити картоплю. Про все це головний кухар України розповів у дописі на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За словами Євгена Клопотенка, ідеальна картопля це насправді просто, але необхідно запам’ятати рецепт і певний алгоритм дій. Найголовніше в цьому всьому процесі, це щоб пательня була дуже і дуже добре розігріта. Євген Клопотенко говорить, що це дуже серйозно. Далі необхідно додати 40 грам масла та 30 грам олії. Це може бути поєднання таких двох олій, як соняшникова та оливкова.

Лише після того, як пательня була добре розігріта, а два види олії добре прогрілися, можна зверху викладати картоплю. Бульба може бути порізана так, як кому подобається. І перемішана з тими спеціями, які найбільше до вподоби та до смаку. Картопля може бути просто посоленою, а може бути ще й з додаванням чорного перцю, чи суміші трав. Смажити картоплю необхідно до золотистої скоринки.

Допис про смажену картоплю неабияк сподобався підписникам Євгена Клопотенка. У коментарях до нього вони написали, що найкраща і найсмачніша картопля це та, яка смажена на салі. Такий виклик Клопотенку кинув один із фанатів, який написав, що може навіть по сперечатися з головним шеф-кухарем країни. Коментар про смаження картоплі на салі зібрав 47 вподобайок. Можливо, що картопля смажена на салі й смачніша, але це просто виглядає менш корисно, ніж на оливковій та соняшниковій оліях. А також, менш солідно.

“А на салі, яка то смакота, шкварочка хрумкенька, картопелька запашненька”, – ще один коментар про сало і доказ того, наскільки українці люблять вживати цей продукт.