|
13.04.2024 12:56

Плакала від радості і гордості. Лілія Подкопаєва зізналася, які слова сказав їй посол в Японії 29 років тому

Всесвітньо відома українська гімнастка Лілія Подкопаєва завжди шанувалася українцями, адже коли держава була зовсім молодою, прославили її на весь світ, а це велика заслуга.

Спортсменку завжди кликали на телебачення, активно дивилися разом з нею різні розважальні шоу, і в цілому завжди чекали на екранах. Лілія завела велику кількість зіркових друзів, деякі з них стали їй дуже близькими. А згодом вдало вийшла заміж, народила декількох дітей, і навіть усиновила хлопчика.

Згодом послідувала еміграція, але спортсменка продовжувала підтримувати зв’язок з Україною, і все одно з’являлася в ефірах.

Лілія Подкопаєва розповіла, як посол України довів її до сліз

Лілія Подкопаєва розповіла, як посол України довів її до сліз

Багато років вона дружила з Ані Лорак, але після 24 лютого їхнє спілкування завершилося. Спортсменка визнала, що неправильно обрала собі друга і зізналася, що насправді вони навіть не розмовляли за ці 2 роки і не обговорювали проблему, яка виникла між ними.

Але цікаво, що обидві свого часу дійсно серйозно по впливали на українську культуру, адже Кароліна співала солов’їною, а Лілія нагадала світу про незалежну та сильну державу, що розквітла у серці Європи.

В одному зі своїх інтерв’ю гімнастка з пригадала, як 29 років тому український посол у Японії привітав її з золотою медаллю і сказав їй слова, які назавжди закарбувалися в її пам’яті. Чоловік заявив, що вона зробила більше для України, ніж ціле посольство.

“І коли на тому чемпіонаті я здобула золоту медаль – тоді почали говорити про Україну, навіть дивитися на карті, де вона знаходиться. Посол тоді сказав: “Лілю, ви за цей тиждень зробили більше для іміджу країни, ніж ми, усім посольством, за півроку”. І тоді, коли піднімався наш, найчарівніший, найкрасивіший прапор, звучав гімн України – мурашки були по шкірі та сльози радості та гордості за свою Батьківщину”, – зізналася спортсменка.