|
19.04.2024 12:04

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

З 2022 року в українських школах було кардинально змінено систему харчування. Нове меню, розроблене молодим шефом Євгеном Клопотенко, було створено задля більш корисного харчування дітей. Проте, не всім воно припало до вподоби. Чоловік запевняє, що його технологічні карти не обов’язкові до виконання, проте вони створені, щоб полегшити обов’язок шкільних кухарів готувати відповідно до норм МОЗ.

“Обов’язкового “Меню Клопотенко” не існує. Ніхто не вимагає від кухарів в їдальнях готувати за моїми техкартками. Вони були створені для того, щоб полегшити школам імплементацію нових норм, розроблених МОЗ. Бо саме норми є обов’язковими”, – пояснював Євген для Суспільного.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів

Нещодавно, новаторське меню було презентоване в одній з київських шкіл. Марічка Падолко стала модератором цієї події, тож змогла самостійно ознайомитися та скуштувати деякі з запропонованих страв. Жінка розказала, як це було у своєму Instagram.

“Біла риба, два салати, банош і банановий «хліб» без цукру. І ще багато страв, які я не скуштувала, але рецепти яких увійшли до нової великої збірки, яку сьогодні презентували у київській школі №281”, – написала Марічка.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів

Жінка запевняє, що Клопотенко лише є виконавцем поставленого з гори завдання. Нові норми харчування узгоджуються багатьма структурами, базуючись на всесвітніх рекомендаціях. Та і не все так погано, як описують хейтери, страви досить насичені смаком та дуже різноманітні. Тож, кожен зможе знайти у рекомендованому меню щось для себе.

“”Клопенко забрав в наших дітей цукор і сіль” – за поширення цього міфу вдячно усміхається в бік Євгена міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Бо насправді “забрало”, базуючись на всесвітніх рекомендаціях, саме його міністерство. Але коли сварять не тебе, це завжди приємно”, – зазначила телеведуча.