|
12.10.2020 16:44

Для профілактики вживати аптечні комплексні вітаміни не треба

Повноцінним і здоровим вважається харчування, у якому збалансовані білки, вуглеводи і жири. Про це нагадує лікар-дієтогол Світлана Фус.

Вона наголошує, що у осінньо-зимовий період у жодному випадку не можна практикувати низькокалорійні і безжирові дієти, оскільки жир часто є необхідною умовою засвоєння вітамінів. Наприклад, вітамін А, який захищає легеневу тканину, засвоюється тільки у поєднанні з жиром.

Краще обмежити себе у споживанні солодощів і тістечок – різної випічки, якими так усі звикли «заїдати» осінню депресію, бо це може послабити нашу імунну систему.

Не дивлячись на популярну думку, що під час настання холоду і для покращення емоційного стану корисний у малих дозах алкоголь, лікар абсолютно відкидає це твердження і виступає за тверезий спосіб життя, оскільки алкоголь отруює і послаблює роботу печінки. Але, якщо вже доводиться випити агкоголь, то найкраще сухе червоне вино, а не горілку і навіть не підігріте пиво, яке часто радить пити народна медицина під час застуди.

Продукти, які заставляють організм витрачати на переробку багато енергії

Не рекомендує лікар налягати на чаї з малини і калини, бо, зазвичай, у кип’яток додаються сиропи. А вони також мають великий вміст цукру. Пити при вірусній інфекції і грипі треба багато, але краще пити чай з липи, з гілочок малини, вишні, листя смородини, ягід чорної бузини.

Осінь багата на фрукти, тому потрібно використати час, щоб наситити організм натуральними вітамінами, а ось комплексні вітаміни з баночки лікар радить пити тільки порадившись зі своїм сімейним лікарем.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація