|
26.04.2021 18:12

Чорнобиль через 35 років після трагедії: як виглядає місто-привид Прип’ять і хто у ньому проживає зараз?

Місто, яке процвітало і раптово стало привидом. Як воно виглядає зараз та чи повернулися до нього люди?

Навколо цієї трагедії ходить багато міфів. На її основі знімають фільми та серіали, а туристів, які бажають побачити історичне місце, з кожним роком стає все більше.

Яка вона, сучасна Прип’ять?

Останній цвях у труні Радянського Союзу

Історики вважають, що вибух на Чорнобіильській атомній електростанції був одним із вирішальних аспектів, який вплинув на подальше існування великої держави. Після жахливої трагедії, яка сталася на Хіросімі  та Нагасакі люди мали приблизне уявлення про те, що здатне зробити з людиною радіовипромінювання. Однак радянські люди довіряли владі, і дарма.

Жертвами аварії стало 4 тис. чоловік — жахлива цифра, яка стала останнім цвяхом у труні Радянського Союзу. Після опублікування справжніх даних,  радянська влада назавжди втратила довіру та вірність Української та Білоруської  Республік.

Як Прип’ять виглядає зараз?

Люди евакуювалися, думаючи, що повернуться додому через деякий час. Тому місто має особливо моторошний вигляд через раптове запустіння. Їхні надії не справдилися.

Фото взяте на просторах мережі.

Ті, хто не зміг жити вдалині від домівки повернулися і досі будують там свою долю, дивлячись на віконні рами, які потихеньку покидають стіни молодих забудов. Дороги поросли травою, рудий ліс залишається рудим, будівлі потихеньку рівняються з землею, але маленький паросток життя вже розкрив своє листя і продовжує повільно розростатися.

Так, зараз у місті діє готель.  Колишні жителі або ті, хто не може знайти собі місця, вирішили стати частиною відродження Прип’яті та нині живуть там.

Популярний телеведучий та блогер Антін Птушкін зробив у минулому році великий випуск, у якому показав, яким Чорнобиль є зараз. Пропонуємо подивитися і вам:

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація