|
31.05.2021 22:33

Невідомий скульптор продав власну невидиму скульптуру за 15 тисяч доларів: як беруться гроші з повітря?

Хтось працює за копійки цілий рік і не може назбирати навіть на бюджетну автівку, а хтось бере гроші просто з повітря.

Іноді наші поняття справжнього мистецтва дуже різняться: для одних це класичні картини з квітами, натюрмортом та портретами, а для інших хаотичні мазки на холсті. Втім, деякі творці можуть здивувати абсолютно усіх.

Останнім часом арт-об’єкти і так доволі часто стають об’єктом не мистецтва, а глузувань. У музеї ви можете побачити розмальовані каналізаційні труби, розірваний башмак та розкидані купюри грошей на підлозі. Вам покажуть і розкажуть, чому саме це вважається високим мистецтвом. Але ми впевнені, що жодному екскурсоводу або ж директору музею не вдавалося продати повітря. Але ця угода звершилася деякий час тому.

Як продати невидиму скульптуру?

Щоб продати невидиму скульптуру вам потрібна впевненість, хоча б трохи відоме ім’я у світі мистецтва та красномовність. Звичайно, що усі мед сама рисами володіє італійський художник Сальваторе Гаран

Сальваторе Гаран. Фото взяте на просторах мережі. 

Він буквально продав свою невидиму скульптуру за 15 тис. доларів. Творіння носить назву  “I am”. Покупець заплатив суму, яка значно перевищує початкову. Йому ж вручили сертифікат як доказ, що це “не просто повітря”.

Справа в тому, що митцю вдалося запевнити покупця у тому, що пустий простір — це також арт-об’єкт. Більш того, він попередив, що його скульптура вимагає вільного місця у просторому будинку покупця розміром з півтора на півтора метри. Як тут не погодитися на придбання?

Цей випадок в котрий раз доводить той факт, що краса тільки в очах того, хто дивиться. Цікаво, що буде якщо пройти крізь цю скульптуру?