|
24.06.2021 23:03

ТОП-5 мальовничих місць в Україні, які відіб’ють бажання їхати за кордон: фортеці, каньйони та водоспади

В Україні не менш гарно та мальовничо. Головне знати, куди їхати.

Актовський каньйон

Українська відповідь американському Великого каньйону, але в мініатюрі. Довжина каньйону – близько 4 кілометрів, висота скель – до 50 метрів. Але це не завадило отримати в народі назву “Долина диявола”. За легендою, стародавні скіфи відправляли за течією річку Мертвовод, яка звивається між скелями каньйону, в останню путь своїх царів.

Актовський каньйон.

Назви, звичайно, похмурі, а ось світанки тут казкові – скелі стають рожево-багряними. Дуже красиво.

Манявський водоспад

Манявський водоспад.

Один з найбільших водоспадів України. Його висота – близько 20 метрів. Вода крижана, але скупатися біля підніжжя в невеличкому озерці можна, тим більше, що, за розповідями місцевих, ці води мають цілющі і омолоджуючі властивості. Правда, за чутками, тут водяться ще і мавки, і інші лісові мешканці. Простіше кажучи, колоритно!

А ще тут дуже красива природа – густі соковито-зелені зарості папортника і моху, величезні старі їли і чисте повітря. Ніби тут ніколи не ступала нога людини і все навколо саме таке, яким задумала матінка-природа.

Лемурійське рожеве озеро

Лемурійське рожеве озеро —
одне з найвідоміших рожевих озер України – лемурійськіх. Знаходиться в Херсонській області, в селі Григорівка.
Зараз на озері мінімальна інфраструктура – душ і туалет. Поруч є джерела з грязями. Кращий період відвідування лемурійського озера – літо, адже в цей час вода активно випаровується, в результаті чого колір стає більш насиченим.

Острів Джарилгач

Найбільший острів України. Справжня перлина Чорного моря з чистим піском і кілометрами незайманих пляжів. Такі собі українські Мальдіви. Дика природа абсолютно поруч – олені, лані, муфлони, а ввечері до острова часто припливають дельфіни.

Шацькі озера

24 озера, які варто обійти, проплисти, прогресті на човні, об’їхати на велосипеді. Продумайте собі маршрут так, щоб була можливість познайомитися з кожним з синіх озер.