|
03.10.2020 03:31

4 важливих правила етикету, які люблять порушувати майже всі

Спеціалісти назвали 4 правила етикету, які більшість людей порушують. Отже, не робіть так більше ніколи.

Правила етикету можна вчити все життя, але найважливіші з них варто знати і дотримуватися. Якщо ви хочете мати репутацію не гопника з району, то без них ніяк не обійтися. Спеціалісти назвали 4 правила етикету, які більшість людей порушують. Отже, не робіть так більше ніколи.

Передавати сіль потрібно з перцем

Якщо вас попросили передати сіль під час святкування або звичайного обіду, то передавати одну лише сільничку правила етикету забороняють. Адже сіль і перець один без одного відповідно до норм кулінарного етикету існувати не можуть. Якщо в людини виникло бажання посолити страву, то, ймовірно, що вона може захотіти її і поперчити. Тож варто передати крім солі ще й перець.

Не варто носити сумку на правому плечі

Якщо ви лівша, то вас дане правило не стосується. Всім решту варто запам’ятати, що сумка не повинна знаходитися на плечі вашої “соціальної” правої руки. Адже незручно тиснути руку знайомому чи колезі і водночас ловити ремінець сумки, що норовить сповзти з плеча.

Сідати в машину потрібно правильно

Це правило добре засвоїли жінки, але стосується воно обох статей. Не варто сідати в авто вперед ногами. Правильний варіант сідання в машину наступний: спочатку на сидіння опускається ваша п’ята точка, а потім вже заносяться і ноги. Нічого важкого, але мало хто так робить.

Не варто чепуритися при людях

Навіть якщо вам здається, що на вас ніхто не дивиться, робити цього не слід. Всі гігієнічні процедури варто залишити для ванної, наприклад, чистити очі і вуха, підстригати нігті і купу інших речей. Не можна торкатися свого обличчя, як би не хотілося. У публічному місці жінкам дозволяється тільки швидко поглянути на своє відображення в маленьке люстерко і підфарбувати губи.