|
13.10.2020 19:35

Історія їхнього кохання вразить вас. Вони планували одружитися та Бог мав інший план на їхнє життя

Бог по-різному діє у житті людей. Іноді так непередбачувано і несподівано... Але завжди для їх блага. Як не пропустити, як зрозуміти те, що хоче від мене, від тебе, від кожного з нас? Незвичайна історія кохання і покликання звичайних аргентинців Трінідад і Хав'єра, можливо, допоможе зрозуміти.

Трінідад Марія Джюмар і Хав’єр Олівер зналися з дитинства. Їхні родини мешкали поряд у Боенос-Айресі і  батьки дружили. Обидві родини були практикуючими католиками, то ж діти зустрічалися й на службах у місцевому храмі. Однак, коли вони подорослішали, то їхні уподобання дещо розійшлися: Хав’єр вступив в університет здобувати юридичну освіту і відійшов від релігійного життя.

Трінідад  також вступила на навчання, але продовжила практикувати християнство, читала багато книг на релігійну тематику, з філософії, історії мистецтв. Принагідно дискутувала, не боячись відстоювати власну думку і погляд на дражливі теми. Так, одного разу  при зустрічі Хав’єр запитав її думку з приводу дошлюбної чистоти, чи збирається її зберігати?

Те, що йому відповіла Трінідад, одночасно вразило і заімпонувало юнаку. Бо він вперше побачив дівчину, яка підтверджувала свою віру вчинками і яка була розумна.

З часом Хав’єр і Трінідад закохалися одне в одного і вирішили після закінчення навчання в коледжі побратися. А поки спілкувалися, мали спільних друзів, брали участь у Літургії, молилися разом вервицю. Були молодими людьми, яким було разом цікаво.

Та у Бога був зовсім інший, свій план на їхні життя.

Сестра Марія і отець Хав’єр

Якраз на той час старший брат Трінідад повідомив, що вирішив стати священником.  У Хав’єра була машина і молоді заручені вирішили відвезти хлопця у семінарію. Там Хав’єр зустрів знайомих. Спілкування з ними так вплинули на Хав’єра, що він втратив спокій. Минали тижні, а він все думав, що було б, якби Бог покликав його і йому довелося усе залишити?

Небавом він повідомив коханій, що відчуває покликання до священства. Дівчина спокійно вислухала і, яке ж було здивування Хав’єра, коли почув, що Трінідад також думає, чи не покликана до служіння у монастирі.

З того часу Хав’єр уже навчався у духовній семінарії, а  Трінідад ще два роки йшла до свого покликання. Зрештою зробила вибір і вступила до монашого Згромадження Сестер Ісуса Милосердного. Зараз сестра Марія де ла Сагесса мешкає та здійснює апостольство на півдні Франції, є релігієзнавицею.

Того ж року Хав’єр прийняв священичі свячення. Зараз є університетським професором, на власному досвіді написав книгу про покликання “Ви коли-небуть думали? Поклик Христа”, є активним блогером.

Вам цікаво чи розійшлися їхні шляхи? Ні, вони і зараз є найкращими друзями. Вони й надалі спілкуються, але тепер уже на іншому рівні, як ті, які свідомо посвятили свої серця найбільшій любові – Ісусу. Сестра Марія каже, що для них було великою благодаттю зустрітися у цьому житті, а потім обрати такий шлях. Їхні родини дружать і донині.

Написано за https://www.quenotelacuenten.org

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.