Варто себе запитати: куди ідеш?

Спостерігаючи за крихкістю цього світу, споглядаючи марноту і щоденну шалену метушню , яку нам пропонує, добре знайти час і подумати над тим, куди ідеш, бо відомо: куди ідеш – там й опинишся.

Називаючи себе дорогою життя, Ісус Христос постійно підтверджує своє бажання безпосереднього спілкування і солідарність зі своїм народом. Будучи сином Божим, не потребував хрещення, але, як усі люди, зайшов у Йорданську воду. І він завжди є з нами на шляху наших випробувань світу. Про це говорить Владика Володимир (Груці), УГКЦ.

Три спокуси, які мав Спаситель у пустелі, – багатство, влада і слава, супроводжують людство протягом всього його існування. Особливого значення вони набули у добу споживання, яку нині переживаємо. Відповідно, ці три випробування формують наше відношення до людей речей і Бога. Святий Альфонс говорить, що та людина є володарем світу, яка від нього нічого не потребує.

І тому кожна людина має поставити собі запитання і нам ним роздумувати: «Що такого може мені дати цей світ, щоб могло мені бути корисним у вічності?». Це і є відповідь на запитання про смисл життя, яке часто ставлять собі люди.

Святе письмо
Святе письмо

Що для мене важливе у цьому житті? Я з Богом чи ні? А, якщо не Богом, то з ким? А, якщо з Богом, то чи не спокушаю Його? Чи не намагаюся Його втиснути у свої примітивні споживацькі рамки? Зважте, куди прямуєте і що інвестуєте у своє життя?, – підсумував Владика Володимир.

Легенда про сенсея

Сенсей (яп. букв. «народжений раніше», шанобливе звернення до наставника, учителя) сидів під деревом і молився.

Місцевий володар помітив його з вікна свого палацу, спостерігав за ним день, два, три. Нарешті він не витримав і послав за сенсеєм слуг.

− Чого сидіти під деревом, – звернувся до гостя. – Живи у мене.

− Гаразд, – сказав сенсей і сів на лаву, застелену килимом.

Правитель оточив сенсея увагою, щодня запрошував його до своєї трапези, під час якої багато розповідав про себе і своїх предків. Так тривало кілька днів. Нарешті, правитель почав нервуватися.

− Скажи, а в чому ми різні? – роздратовано спитав сенсея. Ось я забрав тебе в палац, ти спиш на м’яких перинах, їси вишукану страву,  ту саму, що й я…

Сенсей ступив кілька кроків за поріг палацу, обернувся і промовив

− Відмінність у тім, що я вийду звідси і про все це забуду, а ти ніколи не зможеш покинути усе це.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.