“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Про користь гречаної крупи

Гречана крупа вважається однією з найкорисніших круп у світі. Вона містить в собі багато цінних поживних речовин. Основна користь гречки полягає в її високому вмісті білка, це робить її ідеальним джерелом рослинного білка для вегетаріанців і веганів, а також для тих, хто прагне зменшити споживання м’яса.

Крім того, гречана крупа містить велику кількість клітковини, яка сприяє нормалізації травлення та підтримує здоров’я кишківника. Вона також допомагає знижувати рівень холестерину в крові та забезпечує відчуття ситості на тривалий час, що робить її чудовим продуктом для контролю ваги.

Експерти розповіли, чому європейці та американці не їдять гречку
Експерти розповіли, чому європейці та американці не їдять гречку

Містить велику кількість мінералів, таких як магній, залізо, кальцій і фосфор, які необхідні для зміцнення кісток, підтримки імунної системи та нормального функціонування організму в цілому. Вона також багата на вітаміни групи B, які необхідні для енергетичного обміну і нормального функціонування нервової системи.

Чому європейці та американці не їдять гречку?

Один із дивних феноменів сучасного світу – відмова західних країн від вживання такого корисного продукту, як гречка. Це зерно в Україні та інших країнах Східної Європи не лише популярний, але й вважається основою раціону здорового харчування. Проте, чому саме європейці та американці уникають цього продукту?

Одна з головних причин полягає у культурних та історичних відмінностях. Гречка, як така, не була частиною традиційної їжі в Західній Європі або Сполучених Штатах. На відміну від країн Східної Європи, де гречка вже століттями входить до щоденного раціону, у західних культурах вона не отримала такого широкого розповсюдження.

В Італії та Греції гречку називають “турецьким зерном”. В Іспанії, Бельгії, Португалії та Франції вважають арабською рослиною, а німці називають “язичницькою”. Жителі цих країн вважають, що гречкою можна годувати лише тварин (фазанів, оленів та домашніх птахів). Мало того, дієтологи вважають, що крупа без солі має гіркий та хімічний смак.

Експерти розповіли, чому європейці та американці не їдять гречку
Експерти розповіли, чому європейці та американці не їдять гречку

Крім того, смакові уподобання можуть вплинути на популярність гречки в різних регіонах світу. Часто американська та західноєвропейська кухня віддають перевагу більш м’яким і нейтральним смакам, а гречка має свій особливий, трохи виражений горіховий смак.

Отже, хоча гречка вважається дуже корисним харчовим продуктом, її вживання може бути обмеженим у західних країнах через культурні, історичні, смакові та економічні фактори. Однак, це не зменшує її користі для здоров’я і важливості у раціоні тих, хто включає її до свого меню.

Схожі статті

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.