Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Зубна паста

Зубна паста здатна видаляти жовті плями без тривалого замочування, але паста обов’язкова має бути без кольорових вставок. Пожовклу ділянку протріть вологою ганчірочкою, а після цього почніть втирати пасту за допомогою губки або невеликої щіточки. Залиште взуття на 20-30 хвилин. Після цього щіткою протріть ще раз забруднені місця. Пасту змийте великою кількістю води. Зубна паста може заодно прибирати плями з гумового канта взуття або з підошви.

Харчова сода

Невелику кількість соди можна змішати з мийним засобом до пастоподібного стану. Нанесіть його за допомогою губки чи щітки. Залиште на 15-20 хвилин. Потім промийте кеди та висушіть.

Промивання милом

Це одне з найпростіших та ефективних рішень – використовуйте м’яке мило або рідкий мильний розчин для очищення брудних плям. Нанесіть трохи мила на плями, потріть і залиште на кілька хвилин перед промиванням теплою водою.

Корисні поради: як відчистити улюблені білі кросівки від бруду
Корисні поради: як відчистити улюблені білі кросівки від бруду

Сода та оцет

Суміш соди та оцту – це чудовий засіб для видалення плям та оновлення білого одягу. Змішайте соду з оцтом до утворення пасти, нанесіть на плями, залиште на деякий час, а потім промийте в холодній воді.

Лимонний сік

Лимонний сік має вибілювальні властивості та може видаляти плями з одягу та взуття. Нанесіть трохи лимонного соку на плями, потріть і залиште на деякий час перед промиванням.

Пральний порошок

Якщо плями не зовсім стійкі, спробуйте видалити їх за допомогою прального порошку. Змочіть плями водою, нанесіть трохи порошку, потріть м’якою щіткою та промийте водою.

Пам’ятайте, перш ніж видалити плями, перевірте засіб на невеликій та непомітній ділянці одягу чи взуття, щоб переконатися, що він не пошкодить тканину. Застосовуйте ці поради обережно та послідовно, і ваше біле взуття та одяг завжди залишатимуться бездоганними!

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.