Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Сьогодні ми поділимось з вами поширеними помилками в макіяжі, які здатні навпаки підкреслити певні недосконалості шкіри. Особливо це стосується мішків під очима та зморшок, які, як правило, ми хочемо приховати.

Використання консилера

Використання недостатньої кількості консилера або неправильний вибір його відтінку може замість того, щоб приховати мішки під очима, навпаки підкреслити їх. Переконайтеся, що ви вибрали консилер, який відтінком трохи світліше вашої шкіри та наносите його тонким шаром та обережно розтушовуєте його.

Суху шкіру, що лущиться, тільки макіяжем не приховати, навпаки – різноманітними засобами ви підкреслите її нерівність. Перш ніж наносити на обличчя тональну основу, рум’яна і пудру, скористайтеся скрабом, потім нанесіть зволожувальний крем і дайте йому всотатись.

Надмірне використання пудри

Надмірне використання пудри під очима може призвести до того, що вона накопичиться в зморшках та підкреслить їх. Спробуйте використовувати невелику кількість пудри, або навіть відмовитися від неї на користь світлого фінішного спрею.

Мейкап, нанесений щедрою рукою, буде тріскатись та відшаровуватись. Базове правило макіяжу – його не повинно бути видно. Тренуйтеся наносити тональну основу та пудру так, щоб товщина шару була непомітною.

Експерти розповіли про розповсюджені помилки у макіяжі
Експерти розповіли про розповсюджені помилки у макіяжі

Неправильне нанесення тіней

Якщо ви наносите тіні неправильно, вони можуть зробити ваші очі менш яскравими та більш втомленими, а також підкреслити мішки під очима. Уникайте використання темних відтінків тіней на всій площі повік та зосередьтеся на світлих відтінках у внутрішньому кутку очей та під бровами.

Контурний олівець

По-перше, якщо ви користуєтеся помадою, контурний олівець є обов’язковим. Він не дає помаді розтікатися та розмиває контури губ. По-друге, ретельно підбирайте відтінок: він повинен збігатися із кольором помади.

Неправильний вибір помади

Темна або виразна помада на губах може зробити ваш образ надто важким і відвертати увагу від інших частин обличчя. Спробуйте вибирати ніжні, природні відтінки помади, які підкреслять вашу природну красу без надмірного акценту.

Запам’ятайте, що правильно підібраний макіяж може стати вашим найкращим другом, але важливо уникати типових помилок, які можуть підкреслити недоліки шкіри. Дотримуйтесь правильних технік та обирайте продукти, які найкраще підходять саме для вас.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.