Одружилось у шість разів більше ніж розлучилось: несподівані дані Мін’юсту

Диву даєшся, як часто за час пандемії можна почути про її прямий або опосередкований позитивний ефект. Ось і зараз, на офіційній сторінці Міністерства юстиції України з'явилася приголомшлива новина.

Відомство подає статистику про те, що з 12 березня до 10 жовтня 2020 року, зареєстрували свій шлюб 107 069 пар молодят.

За аналогічний період кількість розірваних шлюбів налічує 16 475.

Це надзвичайно хороша новина, бо дозволяє зробити висновок, що людство готове боротися за своє існування, бачить майбутнє не дивлячись на небезпеки, які виникають на шляху.

А ще це дуже добрий знак того, що зміцнюються сімейні  цінності.

Які ще позитиви вбачають науковці і соціологи у пандемії ХХІ сторіччя?

Світ став взаємопроникним і відкритим

Кордони у межах країн уже не діють, бо надійшов час ламати кордони у головах. Тільки спільними зусиллями, внаслідок вироблення нових принципів колективної безпеки можна подолати виклики, які виникають перед людством з появою інфекцій, таких, як коронавірус.

Приховати уже нічого не вдасться: усе таємне стає явним

За останній неповний рік ми стали свідками як востаннє намагалися скористатися можливістю приховати інформацію про COVID-19 від людського співтовариства. Нічого не вийшло – вірус заборонами на розповсюдження типу «секретно» не зупиниш.

Посилення відповідальності влад та еліт, а також самих громадян

Статистика захворюваності і смертності  чітко показує рівень розвиненості  держави – економічної, інтелектуальної, культурної, освітньої. Це виклик, тест на моральну і духовну зрілість, успішне проходження якого подальше життя.

 

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.