Categories Цікаве

Стосунки на відстані: 5 умов, яких потрібно дотримуватися, щоб не втратити одне одного

Чи можливі взагалі стосунки на відстані? Але є − і ти, і я, ми знаємо такі сім'ї, які особистим прикладом підтверджують, що відстань лише зміцнює стосунки. Може, вони знають якийсь секрет?

Виявляється, таки так, є п’ять умов, які допоможуть не лише не втратити кохану людину, а навіть ще більше наблизити до себе. Про це розповіла психологиня Наталія Гаєвська.

Навчися слухати

Є люди, які телефонують, щоб сказати тільки про своє. Але людина так влаштована, тому той, хто «у телефоні» також «має своє» і для нього воно також важливе.

Пам’ятай про смаки, звички, уподобання. А головне – вислухай. «Твоє» нікуди не дінеться. Зрештою, буває так, що під час слухання вже й відпадає потреба чи бажання говорити про це.

Зроби світлини як тренуєшся – тримай його у стані зацікавлення твоїм життям

Вчися домовлятися

Після першого засвоєного уроку другий уже буде легший. Не дивлячись на те, що між вами відстань, спільні інтереси, побутові проблеми, сімейні питання залишаються – вони вимагають вирішення. А перед тим обговорення.

Жодна сторона не може бути ущемлена. Завжди висловлюй чітко і до кінця свою позицію, але, звісно, не у категоричній формі, а у формі діалогу. Будь-які недомовленості завжди вилізуть боком.

Пам’ятай про особистий простір партнера

У стосунках на відстані часто є спокуса надмірно контролювати партнера. З різних причин – боязнь втратити кохання, ревність, щире хвилювання за партнера. Облиш, що має бути – те буде. А ось своїм нестерпним контролем ти можеш просто спровокувати або наблизити кінець стосунків.

Створіть свій маленький «світ на двох»

Обговорюйте найближчі спільні плани. Діліться інтимними подробицями з різними тільки вам зрозумілими термінами і слівцями.  Прокручуйте спільні спогади з минулих зустрічей. Усе це підігріває почуття і наближує час зустрічі.

Плануйте спільне життя

Ваші стосунки – це ваші мрії, плани на майбутнє. Обговорюйте їх в деталях, візуалізуйте, відчувайте присмак і запах атмосфери, в якій ви б хотіли опинитися разом.

Будь у цьому ініціативною. Будь щирою і не бійся емоцій і почуттів.

Share