|
01.12.2022 22:43

Новий рік 2023: коли, в який день тижня, чи будуть вихідні та якого числа ставити ялинку

Українці не можуть дочекатися, коли Новий рік 2023 постукає в їхні двері. Кожен мріє, що усі негаразди залишаться у минулому, а життя почнеться з чистого листа. На який день тижня у грудні випадає святкування Нового року та коли потрібно ставити вдома ялинку?

Новий рік — це свято, від якого пахне мандаринами та салатом олів’є, який так не любить Євген Клопотенко, але залюбки смакує вся країна. У цей день збуваються бажання та підводяться підсумки року. Маленькі діточки вірять, що подарунки під ялинку їм кладе Дід Мороз, а дорослі в таємниці мріють, щоб чаклун з сивою бородою залишив дарунок і їм.

Новий рік 2023 буде святкуватися у суботу

 

Новий рік 2023 коли відзначається у цьому році?

Святкування Нового року припадає на суботу. Це гарна новина для людей, які працюють по буднях, адже цей чарівний день вони зможуть провести з усією родиною. Раніше на честь Нового року призначалися додаткові, офіційні вихідні. Але зараз, через воєнний стан, усі привілеї були скасовані. Працівники державних установ повинні дотримуватися цього порядку, у той час, як приватні заклади та компанії можуть складати графік співробітникам на свій розсуд.

Новий рік 2023 це чарівна, але в той час непроста дата для кожного українця, оскільки на початку року життя людей в Україні змінилося назавжди. Реалії війни залишать відбиток на серці кожного і не дивно, що люди прагнуть хоча б на один день пірнути у новорічну казку й забути про усі проблеми та негаразди.

Новий Рік 2023 вже на порозі і час ставити новорічну ялинку

Створити атмосферу свята допоможе новорічна ялинка. Багато сімей мають традицію прикрашати ялинку усією сім’єю, разом обирати іграшки або робити їх власноруч вдома. Багато хто цікавиться, коли ж правильно ставити ялинку?

Особливих порад та конкретної дати встановлення вічнозеленої красуні немає. Дехто вважає, що ялинка — це прикраса суто новорічна і коли свято закінчуються, то прибирають ялинку зовсім. Інші прагнуть, щоб хвойний аромат та святковий настрій залишалися в оселі якомога довше та не поспішають знімати прикраси та виносити дерево на смітник. Є повір’я, що не потрібно прибирати ялинку до Старого Нового Року, яке відзначається 14 січня, але слід встигнути до дня Хрещення Господнього.

Бажаємо Вам здоров’я, успіху та щасливого Нового року 2023!