|
10.11.2020 23:55

Перше побачення: бути відвертим чи гратись у відвертість?

Перше побачення − завжди випробування. Як себе правильно подати? Про що говорити? Хвилювання і розгубленість, а іноді й боягузлива втеча. Але, використавши наші поради, можна спробувати.

Говори про подорожі

Це радить англійський психолог Річард Вайзман, який дослідив, що таких пар, які на першій зустрічі говорили про подорожі і захотіли зустрітися вдруге було 18%. Натомість у тих пар, які обговорювали фільми, показник склав всього 9%.

Це пояснюється тим, що про подорожі ми завжди говоримо з натхненням. До того ж, під час подорожей завжди є щось, що здивувало тебе, а, отже, може здивувати і її.

Більше слухай, менше говори, але по суті

На думку американських психологів Елі Фінкеля і Пола Іствіка, секрет успішного спілкування полягає в тому, щоб уникнути крайнощів.

Поганий той співрозмовник, у якого не закривається рот. Але з пасивним, з якого потрібно витягувати кожне слово, не цікаво. Тому потрібно уважно слухати і живо, із зацікавленням реагувати.

Це сприятиме розвитку теми і спілкуванню.

Будь відвертим

На цьому наполягає американський психолог Артур Арон, який експериментально  довів, що щира відвертість вибудовує містки між незнайомими людьми.

Своїм піддослідним він запропонував на першому побаченні відповісти на запитання, які стосувалися особистого життя, і після того вони відчули спорідненість душ. Між ними виник такий рівень довіри, який, зазвичай, пари не досягають за тиждень, місяці, а той роки.

Краще сперечатися, ніж бути нудним

Фахівець з поведінкової економіки і письменник Ден Аріель стверджує, що на першому побаченні люди, зазвичай, намагаються виконати два завдання – себе показати і дізнатися щось про особу, яка навпроти. Але так, щоб не нашкодити. Тому не відкриваються і обирають для розмови нецікаві теми. У результаті, можуть здатися нудними.

Він провів такий експеримент: запропонував відвідувачам сайту знайомств виключити зі спілкування теми про погоду, хобі і таке інше, і перейти до  запитань типу: скільки у тебе було романів; чи ти кому-небудь розбив серце; як ти ставишся до абортів…

У підсумку, учасники зізналися, що листування для них було цікавим.

Тут, звичайно, потрібно зробити похибку на те, що спілкування відбувалося в мережі, а це дещо інше, ніж спілкування очі в очі. Але, якщо обирати – нахабний чи нудний, то, безперечно, нахабний є цікавіший, стверджує Ден Аріель.