Переломний момент настав: вакцину від Covid-19 винайдено

Спільно винайдена вакцина двох розробників Pfizer та BioNTech при першому аналізі показала, що може захистити людський організм від хвороби коронавірусу на 90%.

Тестування вакцини відбувалося на 43 500 особах у США, Німеччині, Бразилії, Аргентині, Південній Африці та Туреччині. Усі дослідження показують, що на сьомий день після ревакцинації (повторне вакцинування через тиждень) людина отримує стійкий імунітет до вірусу Covid-19.

Більше того, вакцина допомагає організму виробити не тільки антитіла, а й так звані Т-клітини для боротьби з коронавірусом.

Розробники Pfizer та BioNTech планують якнайшвидше подати заявку для реєстрації вакцини, ще до кінця листопада.

На останній стадії ще з десяток вакцин, які проходять тестування, але ця є першою, яка показала такий хороший результат.

Усі сподіваються, що вона позбавить людей тих обмежень, на які вони були приречені останніх вісім місяців. Але найголовніше, що завдяки вакцині вдасться врятувати життя людям, які перебувають у зоні ризику, найперше – медичному персоналу, правоохоронцям, державним службовцям, які не можуть здійснювати свою діяльність дистанційно, люди похилого віку. Їх будуть щепити першою чергою.

Pfizer вважає, що зможе поставити 50 мільйонів доз до кінця цього року та близько 1,3 мільярда до кінця 2021 року.

Хоча будуть певні труднощі з транспортуванням, оскільки вакцина зберігається при температурі нижче мінус 80 градусів.

Розробники не отримали усіх відповідей. Наприклад, невідомо скільки періоду часу зберігатиметься дія вакцини, я і те, чи перешкоджає вона поширенню вірусу, чи лише появі симптомів? Тому, вочевидь, масковий режим і соціальне дистанціювання будуть ще актуальні довго.

Однак, можна з певністю стверджувати, що вчені досягли успіху в тому, щоб  забезпечити людству надію на виживання і поклали край глибокій кризі 21 ст. в сфері охорони здоров’я.

Схожі статті

І все-таки четвертого не вистачає: Ребрик зворушила смішним відео з трьома доньками та чоловіком у рожевому

Прекрасна дружна сім'я - троє чудових дочок, мила собачка, але чогось все одно не вистачає. Лілія Ребрик та Андрій Дикий натякнули на четверту дитину.

Тіна Кароль несподівано змінила колір волосся: відмінно поєднується з білим платтям та червоною помадою

Співачка Тіна Кароль готова йти на будь-які експерименти з образами, щоби привернути увагу публіки. Реакція шанувальників завжди перевершує всі очікування.

Український парубок на ровері: 52-річний колумбійський суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво змінив ім’я

Відомий український шеф-кухар з колумбійським корінням Ектор Хіменес-Браво вразив раптовим рішенням змінити своє ім'я. Ким став відомий кулінар?

Живе своє найкраще життя: дочка Сумської Паперна знімається в російському кіно і ходить на червоні доріжки

Дочка Ольги Сумської Тоня Паперна багато років тому переїхала до Москви. Зараз вона живе своє найкраще життя, відвідує червоні доріжки та знімається в серіалі.

Екс-учасник “МастерШеф” Влад Міцкевич розповів, чи можна заплатити за перемогу на проєкті: “Я намагався”

Фіналіст наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф.Битва сезонів" Влад Міцкевич зізнався, що пропонував гроші за перемогу. Чи вдалося йому домовитися?

36-річна Настя Каменських прокоментувала чутки про роман з молодим співаком: “У нас стосунки з Островським”

Знаменита українська співачка Настя Каменських вперше прокоментувала роман з молодим співаком та актором. Чи дійсно у артистки є стосунки з іншим?