|
15.11.2020 21:21

Чорна п’ятниця: що це таке, як знаходити знижки та як не стати жертвою шахрайства

Укінці кожного року прихильники знижок з нетерпінням очікують «Чорної п'ятниці». Цьогоріч, з огляду на пандемію коронавірусу, продажі в основному відбуватимуться онлайн. Втім, можна спробувати і те, й інше.

Що таке Чорна п’ятниця?

Так називаються грандіозні розпродажі в магазинах наприкінці року. Розпродають товари промислової групи: одежу, взуття (в основному зі старих колекцій або неходові розміри), побутову  комп’ютерну техніку, ґаджети.

За останні роки в рамках цього дня знижки пропонують салони краси, спортивні клуби та автозаправки, передплати ЗМІ, квитки на транспорт.

Чорна п’ятниця прийшла до нас, внаслідок глобалізації, з США, де його проводять у 4-й четвер листопада, після Дня подяки. В Україні це період кінця листопада.

Розміри знижок на різні товари  різні.  В основному, плюс-мінус 50%.

Як знаходити знижки і як не стати жертвою шахрайства?

Щоб використати можливість закупитися зі знижками, потрібно все ретельно продумати і спланувати.

Передивіться свій гардероб і визначте речі, які б ви хотіли оновити; Прицініться (у магазинах, в тому числі й тих, які торгують через Інтернет) заздалегідь до них: порівняйте ціни, підберіть розмір, фасон. Найкраще просто зробити список  з брендів, розмірів та артикулів.

Можете навіть в магазині придивитися і поміряти те, що ви хочете купити, тоді вам не потрібно буде тратити час на це і простоювати черги в примірочну.

І головне – не зривайте цінники і не викидайте чек відразу після того, як прийшли додому. Якщо вам щось не придасться або ви просто вирішите від цього відмовитися, то матимете нагоду повернути.

Після Чорної п’ятниці починається Кіберпонеділок – день знижок в онлайн магазинах  США. Інформацію про нього можна знайти в Інтернеті.

Намагайтеся купувати зі знайомих сайтів. Звертайте увагу на фото і на те, яку інформацію просять надати у бланку замовлення. Обирайте складні паролі для особистого кабінету на сайті, мобільного банкінгу і картки. Встановіть ліміт витрат на карту. Заздалегідь перевірте умови надання послуг. Це все вбереже вас від шахраїв.

Це вкінці листопада. А вже в грудні почнуться сезонні знижки, які можуть значно перевершити ціни Чорної п’ятниці.