Час дарувати дідусеві смартфон: пенсійний фонд України вводить деякі послуги онлайн — більше ніяких черг

Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою в Україні вводиться єдина інформаційна система соціальної сфери. Це є частиною діджиталізації соціальної сфери, про яку заявлала команда Зеленського на виборах.

Пілотний проєкт буде здіснюватися на базі Пенсійного фонду України.

Як сказано у Прес-релізі ПфУ, єдина інформаційна система соціальної сфери сприятиме запровадженню європейських стандартів функціонування інституцій соціального захисту, покращенню надання послуг соціального характеру, підвищенню її прозорості.

Діджиталізація - зручно і прозоро
Діджиталізація – зручно і прозоро

Запровадження і реалізація проєкту дасть можливість відмовитися від паперового документообігу; автоматично перераховувати пенсії та інші соціальні виплати на банківські картки персіонерів чи організаціям, які розносять пенсії; вирішить проблему взаємообігу документації між різними державними ресурсами.

Скористатися послугою можна буде через портал “Дія” та вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Тут можна буде оформити державну соціальну допомогу; ознайомитися з відомостями, що містяться у свідоцтві про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, пенсійному посвідченні та електронній пенсійній справі; отримати в електронному вигляді довідку про страховий стаж та заробітну плату, сплачені страхові внески, розмір пенсії.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.