|
20.11.2020 07:01

5 лайфхаків, які допоможуть не мерзнути в холодну погоду

Ці нескладні способи стануть в пригоді тим, хто сильно замерзає в холодну погоду.

З кожним днем ​​надворі стає все вітряніше і холодніше, а попереду ще ціла довга зима. Ось тільки наш організм не поспішає швидко перебудуватися. Якщо, виходячи на вулицю, ви починаєте відразу мерзнути, то радимо вам дотримуватися наступних порад.

Забудьте про дієти, вживайте більше калорій

У зимовий період варто з’їдати на 400 калорій більше, ніж зазвичай. Адже основна частина отриманої від їжі енергії піде на обігрів організму. Віддавайте перевагу теплим супами, кашам, картоплі – такі продукти багаті на вуглеводи.

Правильне харчування

Вдягайтесь багатошарово

Помилково вважати, що один хороший светр прекрасно зігріє в холод. Насправді, це не так. У холодну пору року намагайтеся одягатися багатошарово, тоді вам буде тепліше. Але не переборщіть з кількістю одягу, щоб він не сковував ваші рухи, і вам не було тісно.

Тримайте руки і ноги в теплі

Як правило, у багатьох спершу підмерзають руки і ноги. Вони особливо чутливі до холоду. Замініть шкіряні рукавички на теплі вовняні рукавиці. Пам’ятайте, що ваше взуття не повинне бути тісним. Навіть дуже теплі чоботи не будуть зігрівати в мороз, якщо вони вас тиснуть.

Вранці приймайте душ

Візьміть за правило починати свій день з контрастного, і трохи прохолодного душу. Не надто тепла вода стимулює кровообіг, і організм активніше постачає кров’ю внутрішні органи. Після такого душу поліпшується стан серцево-судинної системи, і, крім цього, ви перестанете бути такими чутливими до холоду.

Зігрівайтеся правильно

Не рекомендується пити гарячі напої перед виходом з дому або офісу, так ви можете нашкодити своєму здоров’ю. Спочатку ви розігрієте слизову, а потім вдихнете холодне повітря, в результаті – переохолодження.

Гарячі напої

Теплий одяг і правильні звички допоможуть вам менше мерзнути. А ще обов’язково бонусом включіть в цей список обійми близьких людей, від яких стає тепліше не лише тілу, а й душі.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.