|
23.11.2020 21:41

Жінка поділилася як доглядає за «Жіночим щастям» взимку: росте і цвіте безперестанку

Ох, як багато власниць цієї кімнатної рослини безпорадно розводили руками, спостерігаючи за тим, як улюблений вазон пропадає, не знаючи, чим допомогти. Виявляється, є простий і ефективний спосіб.

Улюблений вазон багатьох жінок занепадає саме в такий період – коли починається опалювальний сезон. Знаючи, що спатифіллум  світлолюбива рослина, для того, щоб продовжити цвітіння, його часто ставлять на підвіконня, де восени і взимку більше світла.

Але в цьому й помилка, бо це призводить до висушування ґрунту й листя.

Спатифіллум

Зауваживши це, власники починають інтенсивніше підливати рослину. І це – друга помилка, бо найчастіше такі дії призводять до того, що в ґрунті розвиваються хвороботворні мікроби. Згодом корінь починає загнивати і рослина пропадає.

З усіма цими проблемами впорається пергідроль – перекис водню.

Всі знають, що поріз чи іншу будь-яку рану найкраще промити перекисом  водню, бо він вбиває бактерії і грибки. Так само він допоможе спатифіллуму, і не тільки йому.

Попадаючи в ґрунт, перекис водню насичує його киснем і дезінфікує. Кисень розрихлює землю зсередини і пролонгує цей ефект, за рахунок цього не потрібно часто поливати. Крім того, кисень насичує безпосередньо кореневу систему і вбиває усі хвороботворні  організми.

Спосіб приготування розчину

На 1літр відстояної підігрітої до 40 градусів води додати 1 чайну ложку пергідролю. Добре розмішати і підлити розчином вазони.

Підливати потрібно 1 раз у місяць.

Дуже простий і дієвий метод. А головне – випробуваний.

Якщо ж постаратися і знайти «Жіночому щастю» вигідне для нього місце – де багато світла, то він тішитиме вас довготривалим цвітінням ніжних, подібних на білий парус, квіток.