Топ-7 їстівних і корисних рослин, які легко виростити на власній кухні

Хочете мати на новорічному столі свіжу зелень? Ми розповімо, що можна виростити на власному підвіконні, маючи велике бажання і не докладаючи особливих зусиль.

Ці рослини вам добре знайомі.

1.Салат

Салат можна розмножити з купленого у супермаркеті зеленого салату. Коли ви уже доїли останній листок, дістаньте акуратно, щоб не пошкодити корінець, зі стаканчика стебло і перекладіть у склянку з водою. Не забувайте його зволожувати. Тримайте на сонячному боці і у теплій кімнаті. За кілька днів, коли корінчик пустить додаткові відгалуження, можна буде перенести стебло в ґрунт. Але не поспішайте. Хай корінчики окріпнуть і більше виростуть.

2. Цибуля-порей

Росте так само як звичайна проросла цибуля навесні. Кінчик купленої  цибулини кладете у ємність зі звичайною водою і чекаєте, щоб відросла. Споживаєте у міру росту.

3.Рукола

Насіння руколи засіяти у контейнер, з попередньо підготованою землею (Для цього підійде ґрунт «Універсальний». Процедура та сама, що й для квітів). Присипати землею і зволожити з розпилювача. Накрити зверху харчовою плівкою.  За кілька днів насіння проросте і потрібно зняти з нього плівку. Коли рослина досягне потрібної вам величини, можете споживати.

4. Лемонграс (лимонник)

Росте, як звичайна трава. Технологія вирощування та сама, що й руколи. Трава любить сонце і багато вологи.

5.Фенхель

Фенхель на зелень вирощуйте так само, як руколу, попередньо замочивши у воді. А фенхель на корінь можна посадити двома способами – посіяти і воростити у воді корінець, який потім потрібно пересадити у землю. Перший спосіб триваліший.

6. Редис

Найбільше надається для вирощування на підвіконні. Зернятка потрібно попередньо замочити на два дні. Потім посадити у підготовану землю на глибину приблизно 2см з відстанню також 2см. Зволожити зверху і накрити плівкою. Коли рослини проростуть – прорвати, де густо. Редис любить сонце і рясний полив.

Другу партію можна садити у той самий ґрунт. Але добре його прожарити 15 хв при температурі 100 градусів у духовці. І у цьому випадку потрібна буде підживка.

7. Імбир

Невеликий шматок кореневища пагоном догори посадити у пухку немокру землю. Він росте, як картопля, але не любить перезволоження.

Загальна порада для усіх рослин: поки рослини ростуть оберігати їх від перетягів.

 

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!