|
01.12.2020 00:51

5 способів зробити очікування Різдва більш цікавим і святковим

Те, що у вітринах і на полицях магазинів не зігріє душу вашої дитини і не підготує її до Різдва. У атрибути вдихнути дух Різдва маєте ви − батьки, дідусі й бабусі.

Для дитини приготування до свят є не менш важливим періодом, а ніж саме свято. Та, зрештою, й для дорослих також. Бо час очікування, пошуку завжди злучений з осмисленням, навчанням. А цей стан ніколи не є завершений, він завжди у розвитку, скільки б людині не було років.

Можливо, ці поради будуть корисні вам і вашим дітям.

1. Зробіть різдвяний календар

Різдвяний календар

Такий симпатичний календар у вигляді мішечків, де всередині разом з чимсь солоденьким може опинитися якийсь уривочок із Святого Писання чи молитовний намір на весь день. Так одночасно буде й час молитви.

2. Зробіть власноруч вертеп

Вертеп

Виготовлення вертепу непросте заняття. Тим паче немає необхідності його робити за один вихідний. Розтягніть це задоволення зі своїми дітьми. Що кілька днів доставляйте у стайню іншу фігурку, роздумуючи над подією, яка описана у Святому Писанні, коли Марія і Йосип прямували до Вифлеєму довгих 150 км. А потім ще й не мали, де заночувати.

Можна купити для виготовлення вертепу паперові заготовки або ж використати домашні іграшки.

3. Читайте святкові оповідання

Читання різдвяних історій

Корисно і приємно у зимові вечори читати з дітьми книги. А надто у цей час посту історії, які оповідають про очікування Різдва і шукання Ісуса.

4. Робіть справи милосердя

Справи милосердя

Піст є час, коли потрібно і добре робити справи милосердя. Заохочуйте до цього дітей. Наприклад, сходити в крамницю і допомогти одинокій сусідській бабусі. Або запропонувати свою допомогу у прибиранні двора,  саду. Можна також спекти  пиріг і пригостити безхатьків.

5. Розучуйте колядки і віншування

Розучування колядок і віншувань

Яке ж Різдво без колядок і віншувань? У них прославляємо народжене дитятко Ісуса. Ними поздоровляємо рідних, друзів, бажаємо всіх гараздів на прийдешній рік.

Заохотьте дітей вивчити ці гарні пісні, співайте з ними. А потім, у час свят можна буде організувати сімейний міні-фестиваль.