|
02.12.2020 19:56

Зима 2021 в Україні буде аномально теплою: прогнози синоптиків та народні прикмети

Цього року метеорологи обіцяють зиму зтемпературними гойдалками.

За їхніми прогнозами кінець року обіцяє бути традиційно теплим. а доповнять це тепло сніг з дощем.

А от протягом всіх зимових місяців спостерігатимуться коливання температур від морозів до відлиги. Такі зміни метеорологи обіцяють навіть в межах одного місяця.

Народні синоптики обіцяють, що перше значне похолодання українці відчують на собі вже 8 грудня. Морози зміняться потеплінням. яке триватиме до 20-х чисел грудня, а потім почнеться чергове похолодання.

після цього, на Новий рік прийде потепління, яке затримається на території України до середини січня. А вже з середини січня і до середини лютого в країну знову прийдуть морози, які зміняться черговим потеплінням.

Зима

Народні прикмети теж обіцяють теплу зиму. За однією з них, якщо сніг не випаде на Покрову, то зима прийде пізно і раптово. Цьогорічна погода на свято свідчить саме про теплу зиму, адже сам жовтень видався аномально теплим.

Також за давніми повір’ями, якщо протягом року було багато грибів, то зима обіцяє бути сніжною. Що ж, грибів цього року справді було багато і метеорологи з “Укргідромецентру” обіцяють похолодання та сніг.

Сніг в Україні буде

Тепле, але неспекотне літо свідчить про сприятливу зиму. Тобто зима буде з нетривалими похолоданнями, які чергуватимуться з періодами відлиги.

До того ж зараз не дуже багато кетягів горобини на деревах, що свідчить про незатяжну і не сувору зиму.

За народними прикметами зима цьогоріч буде схожою на зиму 2018-2019 років, коли були і снігопади, і відлига, ідощ, і мокрий сніг.

Судячи з прогнозів, зима в Україні тяжить до європейської.