Синоптики затвердили прогноз погоди на Новий Рік 2021 та Різдво: чекати дощу чи снігу?

Погода взимку цього року буде мінливою. Будуть і морози, і відлига, і сніг.

Довгострокові прогнози зазвичай не дуже точні. Разом з цим вони дають приблизне уявлення про характер погоди.

Оскільки Новорічні та Різдвяні свята не за горами, синоптики вирішили розповісти чого чекати українцям від перших місяців зими.

Pogoda vzymku
Погода взимку

Початок грудня обіцяє бути теплим. Стовпчики термометрів вдень не опускатимуться нижче +4 – +6 градусів. Після цього прийде похолодання до -10°, яке триватиме до середини грудня.

Починаючи з середини місяця і до 20-х чисел очікується потепління, коли повітря прогріється до +4 – +5 градусів. Вночі стовпчики термометрів теж не опускатимуться нище нуля.

Після Святого Миколая, яке відзначаємо 19 грудня, знову прийдуть морози, які триватимуть до самого Нового Року. У цей час температура опуститься до -13°. Але вже перед самим Новим Роком в Україну знову прийде потепління. При цьому за прогнозами синоптиків на свята сніг залишиться, проте не надовго.

Pogoda na Novyi Rik
Погода на Новий Рік

На відміну від своїх колег з “Укргідромецентру”, народний синоптик Леонід Горбань обіцяє українцям на новий Рік похолодання до -9 і відсутність снігу.

Для українців вже стало традицією відзначати Новий Рік потеплінням. І, схоже, цей рік не стане винятком.

Різдво, за прогнозами синоптиків, буде теплим, але зі снігом. Він випаде перед святом. Тоді ж обіцяють незначне потепління. А от починаючи з 9 січня в Україну знову повернуться морози.

А от лютий, як прогнозують синоптики, таки виправдає свою назву. Проте детальнішого прогнозу у гідромецентрі на останній місяць зими поки що не дають.

Як зазначає синоптик українського гідромецентру Наталія Голеня, цьогорічна зима буде холоднішою, ніж минулорічна. Але періоди холоду змінюватимуться теплом.

Схожі статті

Погода у лютому 2023 на місяць: до України йдуть похолодання і зимова казка. Синоптики назвали дату снігопадів

Відомо, що зима найхолодніша пора року. Особливо заведено вважати морозним останній місяць зими. Синоптики попереджають про зміну погоди на яку чекати в лютому.

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.

У 15 областях України оголосили штормове попередження: аномальна спека зміниться похолоданням

В понеділок 19 липня Укргідрометцентр повідомив, що у 15 областях України очікується штормове попередження.