Китайський Новий рік 2024: традиції та забобони, яких слід дотримуватися, щоб привернути у своє життя удачу

10 лютого Азія святкує Китайський Новий рік. Це особливий день у культурі та усіх можливих традиціях, вчених та навіть філософських течіях. І що цікаво, він переплітається навіть з нашими традиціями.

10 лютого — особливий день для Китаю та більшості жителів Азії. Сьогодні розпочинається новий рік за китайським календарем. І у силу входить мудрість та магія дракона.

Звичайно, українці здебільшого не святкують цей день, але з великою повагою та шаною ставляться до традицій, повір’їв та прикмет, яких дотримуються і китайці. Недарма навіть зараз гороскоп за китайським календарем досі користується шаленою популярністю. Так само дракон панує і в звичайному календарі.

Китайський Новий рік 2024

Китайський Новий рік 2024

У цей день, щоб привернути до себе удачу та благополуччя, варто віддати перевагу червоному кольору. Перш за все в одязі. Знайдіть свої найкращі наряди та зробіть образ, який буде прекрасно поєднуватися з вашими речами і настроєм.

Так само можна сміливо користуватися червоними конвертами, як це роблять китайці. Напишіть на них будь-які побажання, і навіть можете пофілософствувати.

Навряд, ви будете готувати вдома китайську їжу, але щоб задобрити долю та удачу можна її замовити з ресторану та поласувати смаколиками.

Однак є речі, які робити не рекомендується. По-перше, варто відмовитися від прибирання. Також не рекомендується робити нову зачіску у день Нового року Дракона. Китайці вважають, що таким чином ти можеш змити або зістригти свою вдачу та добробут, який ти отримаєш у новому році.

Окрім того, необхідно з увагою поставитися до своїх речей, а також уникати ситуацій, в яких ви можете їх пошкодити. Багато культурах розбиті речі вважаються на успіх, але з Китаї. Тому в цей день потрібно бути особливо обережним із посудом, склянками та іншими крихкими предметами, щоб мати вдалий 2024 рік.

На цей день є не лише рекомендації щодо вибору щасливого кольору в одязі та аксесуарах, а й заборони. У китайській культурі біла кольорова гама має значення жалоби, печалі та старості, тому одяг у таких фарбах краще не одягати у день святкування китайського Нового року.