Свято 20 серпня 2021: прославлення Преображення Господнього – що можна і не можна робити у цей день

19 серпня всі православні віряни відзначали Спас або Преображення Господнє. Сьогодні відзначаємо післясвято визначної дати.

20 серпня – це післясвято Преображення Господнього. Цим особливий цей день? Чому деякі віряни вважають його навіть важливішим за Спас?

Спас

Ви могли не знати, але особливістю Дванадесятих свят і Великодня є те, що вони мають передсвято, віддання свята або післясвято і віддання.

20 серпня – це богослужбовий період. Сьогодні церква прославляє Преображення Господа та всіх причетних до цього. Це і є післясвято. Цікаво, що найдовше віддання належить Великодню і триває 40 днів.

 Спас

Сьогодні можна йти у храм молитися Господу. Гарною традицією цього дня є благодійність. У народі 20 серпня називали ще Днем хворих та сиріт. Тому віряни брали з собою на службу пироги з яблуками, медові пряники, щоб роздати нужденним, які чекають милостиню під церквою.

Не можна сьогодні сваритися з близькими та згадувати своїх ворогів. Для захисту себе і родини рано вранці прочитайте перед іконою “Отче наш”. Також після служби можна покропити кутки святою водою, щоб вигнати всю нечисть з дому.

Не рекомендується 20 серпня гуляти вночі. З цього дня погода бере поворот на осінь і тому після заходу сонця стає вже холодно. Можна захворіти, адже організм ще не відвик від спекотного літа.

Не забудьте звернути увагу на такі прикмети:

  • сонце червоне у вечері – буде дощ
  • ясне небо до прохолодної погоди
  • на воді у річці чи озері піднялася піна – чекайте зливи
  • павуки наплели павутини у хаті – погода зіпсується.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.