|
15.12.2021 17:08

Церковне свято 16 грудня: що можна і не можна робити на день пам’яті святого пророка Івана Мовчуна – традиції, прикмети

16 грудня має особливу енергетику, саме тому кожну його хвилину слід використовувати з користю. Не забудьте обов'язково помолитися.

Іван Мовчун – один з найсильніших духом чоловіків, якого знає церковний канон. Він ревно дотримувався обітниці мовчання і був нагороджений даром зцілення. Всевишній щедро віддячив святому, адже окрім того, що він зберігав мовчання, ще й 9 років провів у пустелі самітником. Люди дуже любили Івана і вірили, що навіть після кончини він може допомогти навіть безнадійним хворим.

Церковне свято 16 грудня

Молитися сьогодні починали о 3-й ранку. Втім, це не суворе правило. Можна устрімити свої думки до Господа і пізніше. Головне, аби ваша молитва звучала до обіду та була щирою.

Владико Вседержителю і Святий Царю, що всіх караєш, але не нищиш, зміцнюєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш.
Молимось Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою цілющу силу з неба зішли, торкнися тіла, погаси гарячку, вгамуй страждання і всяку таємну неміч.
Будь лікарем рабові Твоєму, підніми його з постелі недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкві Твоїй послушним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків.
Амінь

Суворих заборон у цей день – немає, проте слід утриматися від лихого слова та важкої фізичної праці. Не забувайте також, що зараз іде Різдвяний піст. Саме тому контролюйте свій стіл та не пускайте на нього оковиту. Перед своєю основною роботою обов’язково прочитайте “Отче наш”.