22 жовтня іменини святкують Якови, а увага буде прикута до людей з вадами мовлення

Церковний Літургійний календар візантійського обряду 22 жовтня молитовно згадує Святого апостола Якова Алфеївого, а світський – вшановує людей з вадами мовлення.

Про св. Якова Алфеївого пишуть усі євангелисти як про одного з дванадцяти апостолів. Він був рідним братом святого євангелиста Матея і згодом першим єпископом Єрусалиму. Після Зіслання Святого Духа Євангелію проповідував у Юдеї, Едесі, Газі, Тирі, Елевтерополі.  Інші пам’ятки подають, що він проповідував також в Персії і Єгипті. В приморському місті Острацині, на кордоні з Палестиною, прийняв мученицьку смерть через розп’яття.

До 22 жовтня мали бути зірвані та заготовлені на зиму яблука. А тому господарі бралися за заготівлю на зиму дров.

Іменини святкують Якови.

Всесвітній день людей з вадами мовлення відзначається щорічно з 1998 року  за ініціативи канадських фахівців з дослідження патологій мови. Метою встановлення Дня є привернути увагу суспільства до  проблем людей із вадами мовлення.

Всесвітній День людей з вадами мовлення

Молитва до святих апостолів Христових

Вас, верховні апостоли Петре й Павле, та весь соборе Христових апостолів і учнів, яких Господь наш Ісус Христос запалив своїм Словом. І заповів в його ім’я проповідувати царство Боже. Моліться за мене, грішного(-ну), щоб і мені Бог відкрив вуха на слухання Святої Євангелії і освятив мій розум на сприйняття і  розуміння правд Божих. А, якщо буде воля Його, то хай і мене сподобить причислити до своїх славних слуг і учнів, щоб мав(-ла) здатність і сміливість протистояти поганським звичаям та навертати у християнську віру заблуканих. Амінь.

     Народні прикмети на 22 жовтня

  1. Сніг випадає на талу землю – прикмета того, що наступного року буде поганий урожай.
  2. З модрини ще не обсипалися голки – снігу взимку буде небагато, і він стане швидко танути.
  3. Звисають бурульки з дахів – прикмета, що осінь буде довгоюБагато лушпиння на цибулі з урожаю поточного року – зима буде суворою і холодною.
  4. Вишневе листя 22 жовтня ще не опало – чекай відлиги.

 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація
Share