|
11.05.2022 01:21

11 травня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті апостолів Ясона і Сосіпатра

Ясон і Сосіпатр були учнями апостола Павла. Вони старанно вивчали Слово Боже, а святий учень Христовий навіть називав їх своїми родичами. Священномученикам випала непроста доля: вони відправилися на острів Корфу проповідувати та будувати церкву. Проте, злісні язичники не дали спокійного життя. Господь за всі страждання нагородив Ясона і Сосіпатра даром чудотворства.

11 травня 2022 року: яке сьогодні свято

У свято їхньої пам’яті не можна влаштовувати гучних свят або вінчатися. Цей день прекрасно підходить для єднання з природою. Саме 11 травня наші пращури завершували збір березового соку та готували хліб для нужденних.

Сьогодні можна просити Всевишнього про добробут, здоров’я та навіть матеріальних благ – все почує Милостивий. Звертатися слід такими рядками:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.