|
03.11.2022 14:29

Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити на День Андроніковської Ікони Божої Матері

Церковне свято 4 листопада 2022 року відзначається православними вірянами вже не одне сторіччя. Які традиції супроводжують день Андроніковської Ікони Божої Матері та чому саме сьогодні заведено святкувати весілля? 

На календарі вже останній місяць осені. З давніх-давен за прикметами люди передбачали погодні зміни та багато іншого. А яке свято відзначається 4 листопада 2022 року? Протягом багатьох сторіч сьогодні вшановується день Андроніковської Ікони Божої Матері. Вперше про неї було згадано у 1347 році. Ікона мала чудодійну силу і за переказами була написана апостолом Лукою.

Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити?

Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Андроніковська Ікона Божої Матері вважається покровителькою молодят. Неодружені дівчата приходили з молитвами до Богородиці, щоб та послала їм доброго чоловіка та здорових діточок. Традиційно закохані сьогодні влаштовували весілля або заручини, оскільки вважалося, що стосунки, укладені в цей день, будуть довгими та щасливими. Також до ікони приходили люди, які мали проблеми зі здоров’ям, щоб попросити зцілення. На свято господині накривали стіл, за яким збиралася вся родина та обговорювала сімейні проблеми та плани.

Основною забороною сьогодні було не працювати та не перевантажуватися домашніми клопотами. Як на будь-яке церковне свято, не слід лихословити, сваритися з рідними, надмірно вживати алкогольні напої та переїдати.

Церковне свято 4 жовтня 2022 року: прикмети на погоду

Церковне свято 4 листопада 2022 року: що можна і не можна робити
  • Якщо день сьогодні сирий та дощовий — непогода затримається надовго.
  • Зіграти весілля на день Андроніковської Ікони Божої Матері — залучити добробут та матеріальний достаток у родину на довгі роки.
  • Туман зранку передбачає потепління.
  • День ясний та сонячний — невдовзі прийдуть міцні морози.

Нагадаємо, що у свято 4 листопада 2022 року відзначають іменини: Микола, Василь, Іван, Григорій, Володимир, Костянтин, Максим, Федір, Денис, Єлизавета та Ганна.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація