5 порад, як навчити дитину молитися

Духовне життя твориться перш за все в родині. І наші діти, хочемо того чи ні, будуть згодом схожі на нас. Добре пам'ятаю момент, коли син одного разу, дивлячись на мене, як молюся, підійшов і став на коліна поруч. З цього часу почалося його свідоме духовне життя.

Дай дитині приклад

Не потрібно дитину настановляти, припрошувати, переконувати − потрібно дати приклад.

І не тільки у молитві, будучи на колінах вранці і увечері. А, насамперед, приклад переживання особистого спілкування з Пресвятою Трійцею, Богородицею Дівою Марією та святими. Говори про них як про своїх найкращих приятелів – з повагою і любов’ю.

Розказуй своїй дитині про конкретні приклади допомоги, а я впевнена – вони були, і починай завжди з подяки. Так у свідомості дитини створиться позитивний і стійкий образ милосердного Бога.

Створи Божу присутність протягом дня

Твоє спілкування з дитиною буде повним, якщо воно буде наповнене Богом.

Ви одягаєтеся і дитина вередує. Запропонуй їй попросити святу покровительку допомогти виконати цю непросту роботу. Ви ідете гуляти – беріть зі собою разом ангела-охоронця і т. д.

Така практика виробить гарну звичку не звертатися до Бога і святих лише тоді, коли неприємності чи біда, а мати потребу бути в їхній присутності щомиті.

Любов понад усе

Завжди  буду наполягати на думці, що, якщо обирати між правдою і любов’ю, то потрібно обирати любов.

Правда у тому, що наші діти не такі, якими ми собі їх уявляли, коли виношували в утробі і, звичайно ж, вони не досконалі. Вони з малечку випробовують нас. Але любов стирає і виправляє все. Краще недовчити, ніж залякати і відвернути бажання на все життя.

Познайом дитину з Біблією

Візьми дитяче видання Біблії з гарними ілюстраціями і спробуй щодня читати одну історію. Можна над нею порозважати. Задати дитині запитання, відповідно до віку. Розпитати, що вона думає про героїв або як вона собі уявляє те, про що описано в розповіді.

Запровадь розпорядок дня і намагайся його дотримуватися

Розпорядок організовує і вчить відповідальності. Без напруження і нервів привчи дитину до годин підйому, сну і споживання їжі, які будуть супроводжуватися молитвою. Це можуть бути найпростіші молитви «Отче наш», «Богородице діво» або просте зітхання «Господи, благослови».

Так само добре вдома дотримуватися відзначення християнських свят і святкування родинних християнських дат (іменини, Перше Причастя і т.ін.).

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.