|
29.09.2020 15:25

4 лайфхаки, як завжди зберігати килим в чистоті

Прості і дуже швидкі звички в домашньому прибиранні дозволять завжди тримати оселю в чистоті. Розповідаємо, як піклуватися про килим, щоб він завжди був ідеально чистим.

Лайфхак для чистоти килиму 1: регулярно прибирайте шерсть

Якщо у вас є домашні улюбленці, то це правило має стати незмінним у вашій оселі. Адже, коли шерсть накопичується на килимі, його важко прибрати. Тому набагато простіше це робити регулярно. Щоб прибрати її з килима, достатньо просто скористатися скребком для скла з гумовою прокладкою. Пройдіться декілька разім по килиму і він буде бездоганно чистий. Якщо знайдете довге волосся, то просто візьміть щітку для волосся і пройдіть по килиму ще раз. Тоді на вашому килимові не буде жодного волоска і він буде виглядати досить чистим.

Лайфхак для чистоти килиму 2: використовуйте липкий ролик

Якщо на килимку завалялось дрібне сміття — достатньо пройтись по ньому липким роликом для одягу. Він відмінно вбирає бруд і килим відразу позбувається сміття. До того ж, якщо ваш килим з довгим ворсом, то липкий ролик ідеально для цього підійде. А щоб отримати ще більший результат, то переверніть килим і пройдіть пилососом із зворотної сторони. Так можна прибрати пил, що там залишився.

Лайфхак для чистоти килиму 3: оперативно видаляйте плями

Якщо сталось так, що ви випадково забруднили килим, переливши каву, чай або щось інше — відразу виводьте плями. Адже вони можуть в’їдатися в килим і тоді без хімчистки не справитись. Візьміть паперові серветки або звичайний кухонний рушник і добре вимочіть рідину з килиму. Якщо колір плями дуже темний, приготуйте засіб, який його виведе. Для цього потрібно змішати рідину для миття вікон з чистою водою в пропорції 1:2. Нанесіть засіб на пляму і накрийте бавовняною тканиною. Пропрасуйте зверху і бруд перейде з килима на тканину. Інші плями можна вивести за допомогою харчової соди, рідини для миття посуду і столового оцту.

Прибирання килиму

Лайфхак для чистоти килиму 4: використовуйте просочення

Напевно всі знають, що взуття можна обробляти спеціальним засобом і тоді до нього не буде приставати волога і бруд. Теж саме можна зробити і з килимом у домі. Достатньо лише раз віддати килим до хімчистки, щоб там його обробили таким засобом. Або ж можна купити такий засіб і обробити килим самостійно. Але перед цим добре ознайомтесь з інструкцією.