|
05.10.2020 13:28

5 помилок зберігання в шафі, які псують одяг: їх варто негайно виправити

Вішати те, що дуже сильно тягнеться і складати те, що відразу мнеться — розповідаємо, як не потрібно зберігати речі, щоб не зіпсувати їх.

Помилка при зберіганні речей 1: вішати те, що тягнеться

Зрозуміло, що зберігати такі речі на вішалках неправильно, адже вони швидко розтягуються і втрачають форму. Це трикотажні сукні, м’які штани та водолазки. Такі речі краще акуратно зложити та зберігати на полицях. До того ж, можна застосувати метод вертикального зберігання, так ви позбудетесь безладу в шафці і відразу бачитиме де лежать потрібні речі. Такий метод ще й економить місце. А для більшої економії можна використовувати контейнери та кошики.

Помилка при зберіганні речей 2: складати те, що легко мнеться

Досить часто такі речі лежать складеними в декілька разів в шафках. На них відразу з’являються складки і доводиться постійно їх прасувати. Зазвичай це бавовняні футболки, сорочки, сукні з льону та брючні костюми. Саме їх варто зберігати на вішалках. Це дозволить не витрачати багато часу на прасування і збереже їх у відмінному стані на довгий час.

Помилка при зберіганні речей 3: вішати або згинати в кілька разів кашемір

До одягу з кашеміру варто дуже обережно відноситись та зберігати. Таких одяг не варто вішати, адже він розтягнеться і до того ж їх не можна згинати в декілька разів. Тому для речей з кашеміру потрібно виділити окрему широку полицю, де зберігати їх в складеному лише в один раз вигляді.

Помилка при зберіганні речей 4: зберігати білизну в пакеті або однією купою

Для зберігання білизни існує безліч спеціальних боксів або коробок з низькими стінками, де дуже зручно зберігати сортувати та зберігати білизну. До того ж, її також можна скласти вертикальним способом. Більше того, речам з делікатної тканини краще не стикатися один з одним, адже вони можуть швидко попсуватись.

Зберігання речей в шафі

Помилка при зберіганні речей 5: одяг з хімчистки відразу вішати в шафу

Якщо ви принесли одяг з хімчистки, не спішіть його вішати до шафи. Краще повісити такий одяг у добре провітрюваній кімнаті, щоб з нього вийшла вся хімія та запах чистячих засобів, адже вони можуть перенестись на інших одяг та шафу.