|
13.10.2020 11:30

5 ефективних лайфхаків, які допоможуть позбутись від іржі в домі

Сода, автоочищувач та навіть кока-кола — розповідаємо про незвичні, але дуже ефективні способи, які допоможуть назавжди позбутись від іржі в оселі.

Лайфхак проти іржі 1: кока-кола 

Серед господинь затаїлась думка, що кока-кола може впоратись не з усією іржею в домі. Але варто тільки її застосувати у ванній, раковині та унітазі, як відразу видно результат. Однак, якщо від іржі постраждала металева поверхня — кока-кола не допоможе.  

У застосуванні з ванною, достатньо полити рідиною або протерти губкою з її вмістом уражені ділянки. Можна також замочити в кока-колі рушник і прикласти до іржі у ванній або раковині та залишити так на 2-3 години, періодично підливаючи напій.  

Лайфхак проти іржі 2: таблетки «Алка-Зельтцер» 

Мало хто знає, але шипучі таблетки ще й хороший засіб проти іржі. Для цього потрібно додати до неї трішки води, потовкти до стану кашки і засіб готовий. Він чудово впорається з іржею на металі. Достатньо нанести засіб на уражену ділянку на пару годин, а потім прибрати залишки губкою.  

Лайфхак проти іржі 3: сода  

Сода

Про цей лайфхак уже багатьом відомо. Варто додати до 3-4 столових ложок соди трохи води і викласти отриману пасту на іржу. Залиште суміш на декілька годин та іржі як і не було. Якщо іржа вже дуже сильно в’їлась на поверхню, то після засобу можливий лише легкий, свіжий наліт. Коли сода добре проникла в іржу, варто взяти металеву губку і ретельно протерти поверхню.  

Лайфхак проти іржі 4: автоочищувач 

Багато автомобілістів використовують спеціальні засоби, щоб прибрати іржу зі свого авто. Такі засоби можна легко знайти в автомагазині. Його можна застосувати і в оселі, але при цьому не забувайте надягати гумові рукавички та респіратор, а процедуру проводити в добре провітрюваному приміщенні — за можливості. 

Лайфхак проти іржі 5: перекис, лимонна кислота і сіль 

Якщо змішати 100 мл перекису водню, 50 мл лимонної кислоти і столову ложку солі, то отримаєте чудовий засіб проти іржі. Така суміш здатна прибрати іржу за годину.