Categories Дім та сад

Аспірин для прибирання і не тільки: 5 неочікуваних лайфхаків із цим засобом, який є в аптечці у кожного

Аспірин знайдеться в аптечці у кожної господині, але не всі знають, що ця таблетка має безліч варіантів корисного застосування у побуті. Розповідаємо неочікувані лайфхаки з аспірином.

Лайфхак з аспірином 1: вивести плями

Цей засіб — бюджетний та дієвий. Аспірин так само добре виводить бруд, як і оцет та лимонна кислота. А щоб отримати максимальний результат від такого засобу — обирайте аспірин з максимальною дозуванням 500 мг. Розтовчіть таблетки до порошкового стану (краще брати відразу 5 штук) та розчиніть у гарячій воду з брудними речами. Залиште на ніч і вранці закинте в пральну машину.

Лайфхак з аспірином 2: видалить іржу

Аспірин чудово впорається з іржею на металі. Для цього візьміть дві таблетки і додайте трішки води. Перетворіть в кашку і нанесіть суміш на уражену іржею ділянку. Залиште її на кілька годин. Потім лише зітріть залишки губкою. Іржа має зникнути.

Лайфхак з аспірином 3: продовжити життя букету квітів

На жаль, букет квітів має дуже недовгий життєвий період. Щоб подаровані від коханої людини квіти радували вас трішки довше — додайте аспірин у воду, де стоїть букет. Таким чином квіти матимуть свіжий вигляд тривалий час.

Аспірин

Лайфхак з аспірином 4: обробити грунт від грибка

Якщо у горщиках з рослинами з’явився грибок, варто негайно його позбутись. До того ж, це варто робити і надалі, у профілактичних цілях, щоб вберегти рослину від грибка в майбутньому. З такою задачею чудово може впоратись аспірин. Для цього варто змішати 1 літр води та 1 таблетку. Цим засобом полийте горщики з кімнатними рослинами.

Лайфхак з аспірином 5: позбутися від засмічення

Аспірин прекрасно впорається із засміченими трубами. Для цього просто візьміть 2-3 розчинні таблетки аспірину і закиньте в отвір зливу та залийте оцтом. Кількість таблеток залежить від кількості сміття в трубах. Залиште суміш на 5-10 хвилин і змийте його або очистіть вантузом.

Share