5 причин, чому у вашій оселі не приживаються рослини

Брак світла, щедрий полив або занадто близьке сусідство з батареєю може зашкодити домашнім рослинам правильно рости. Розповідаємо, чому рослина не може прижитись і як цьому запобігти.

Занадто щедрий полив

Досить часто господині залишають воду в піддоні «про запас». Але це неправильне рішення, адже якщо в піддоні залишилась вода, значить вона зайва і її потрібно злити, а не чекати, щоб рослина її увібрала. До того ж, не потрібно поливати рослину, кожного разу, коли бачите сухий верхній шар ґрунту. Щоб перевірити чи точно ваша улюблена рослина потребує води — візьміть тонку дерев’яну паличку і введіть її в горщик. Якщо вона волога на більшу половину — поливати не потрібно.

Близьке сусідство з батареєю

Варто чітко знати до яких умов пристосована ваша рослина. Адже може виявитись, що стояти поряд з батареєю рослині небезпечно. Для цього потрібно лише віднести рослину в інше місце. Знову ж тіаки6 потрібно знати, які умови комфортні для рослини. Якщо це тропічні сорти, то навпаки, їм потрібне тепло.

Кімнатні рослини
Кімнатні рослини

Збитий графік поливу

Рослинам вкрай важливо отримувати полив регулярно. У такому випадку всі внутрішні процеси налагоджуються, а це у свою чергу, допомагає зміцнити стійкість рослин до хвороб і паразитів. Тому краще зробити собі нагадування, який буде слідувати точному графіку поливу.

Недолік освітлення

Можливо причинна криється у поганому освітленні приміщення, де живе рослина. У такому випадку спробуйте перенести її ближче до вікна або забрати в світлішу кімнату. До того ж, можна придбати лампу денного освітлення.

Непомічені вчасно шкідники

Деколи в горщику для квітів та на самих квітах можуть завестись шкідники, які не дають правильно розвиватись рослині. Тому варто регулярно обстежувати рослину. Передивляйтесь стебла, листя, грунт. Якщо такі вже є, купіть засіб від них або ж скористайтесь народними методами.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.