|
23.10.2020 18:30

Топ-7 їстівних і корисних рослин, які легко виростити на власній кухні

Хочете мати на новорічному столі свіжу зелень? Ми розповімо, що можна виростити на власному підвіконні, маючи велике бажання і не докладаючи особливих зусиль.

Ці рослини вам добре знайомі.

1.Салат

Салат можна розмножити з купленого у супермаркеті зеленого салату. Коли ви уже доїли останній листок, дістаньте акуратно, щоб не пошкодити корінець, зі стаканчика стебло і перекладіть у склянку з водою. Не забувайте його зволожувати. Тримайте на сонячному боці і у теплій кімнаті. За кілька днів, коли корінчик пустить додаткові відгалуження, можна буде перенести стебло в ґрунт. Але не поспішайте. Хай корінчики окріпнуть і більше виростуть.

2. Цибуля-порей

Росте так само як звичайна проросла цибуля навесні. Кінчик купленої  цибулини кладете у ємність зі звичайною водою і чекаєте, щоб відросла. Споживаєте у міру росту.

3.Рукола

Насіння руколи засіяти у контейнер, з попередньо підготованою землею (Для цього підійде ґрунт «Універсальний». Процедура та сама, що й для квітів). Присипати землею і зволожити з розпилювача. Накрити зверху харчовою плівкою.  За кілька днів насіння проросте і потрібно зняти з нього плівку. Коли рослина досягне потрібної вам величини, можете споживати.

4. Лемонграс (лимонник)

Росте, як звичайна трава. Технологія вирощування та сама, що й руколи. Трава любить сонце і багато вологи.

5.Фенхель

Фенхель на зелень вирощуйте так само, як руколу, попередньо замочивши у воді. А фенхель на корінь можна посадити двома способами – посіяти і воростити у воді корінець, який потім потрібно пересадити у землю. Перший спосіб триваліший.

6. Редис

Найбільше надається для вирощування на підвіконні. Зернятка потрібно попередньо замочити на два дні. Потім посадити у підготовану землю на глибину приблизно 2см з відстанню також 2см. Зволожити зверху і накрити плівкою. Коли рослини проростуть – прорвати, де густо. Редис любить сонце і рясний полив.

Другу партію можна садити у той самий ґрунт. Але добре його прожарити 15 хв при температурі 100 градусів у духовці. І у цьому випадку потрібна буде підживка.

7. Імбир

Невеликий шматок кореневища пагоном догори посадити у пухку немокру землю. Він росте, як картопля, але не любить перезволоження.

Загальна порада для усіх рослин: поки рослини ростуть оберігати їх від перетягів.