|
30.06.2022 22:12

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак: копійкове добриво принесе нечуваний врожай

Липень - найкращий місяць року, адже починається пора, коли сади та городи буяють. У цей час важливо подбати про свій врожай. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак?

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак? Гарний духмяний, цей незвичайний плід сімейства лукових підкреслить смак будь-якої страви та зробить її вишуканою. Проте, часто на городі він росте дрібненьким та мізерним.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак: дідівський метод

Процес вирощування городини з одного боку простий, а з іншого має під собою багато хімічних нюансів. Ось, у випадку часника, слід пам’ятати про те, що він потребує для пишного росту калійно-фосфорної суміші. Та не лякайтеся такої складної назви добрива. Насправді його зробити достатньо легко навіть у домашніх умовах.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Для того, щоб підкормити часник на початку липня слід взяти суперфосфат. Його можна купили у будь-якому квітковому магазині. Якщо ви займаєтеся худобою, можна додати замість суперфосфату кісткове борошно.

Наступний компонент – це попіл. Він добрий тим, що містить у собі калій, а ще не має сполук азоту, які сповільнюють ріст голівок часника.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Попіл та суперфосфат треба змішати у пропорції: 200 грам просіяної золи та 1,5 столової ложки мінерального добрива. Отриману суміш – залийте у 10 літрів води. Дайте рідині настоятися протягом 3-х годин. Використовуйте вашу підкормку для часника на початку липня із розрахунку 3 літри на 1 м2 городини.

Ось ще пару секретів для великого врожаю: ламайте стрілки рослини, коли вони досягнуть 10-15 см. Прибирайте їх прямо у розетки листя. Не заливайте великою кількістю води паросль та вчасно прибирайте врожай.

Виявляється, вирішити питання: “Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак?” – не так вже і важко. Гарних вам плодів!