|
28.10.2020 16:16

5 лайфхаків для тих, хто хоче візуально збільшити маленьку ванну

Розповідаємо про цінні способи, за допомогою яких можна візуально збільшити маленьку ванну кімнату.

Лайфхак 1: оформіть простір у світлих відтінках 

Відомо, що світлі кольори візуально збільшують простір приміщення. Багато хто скаже, що темні відтінки додають глибину, але у випадку з маленькими приміщеннями краще не ризикувати. Можна обрати білий, блакитний, світло-сірий або навіть зелений. Головне, щоб вони мали холодний відтінок.  

Лайфхак 2: виберіть правильну розкладку плитки 

Варто звернути увагу не тільки на дизайн плитки чи її малюнок, а й яким чином плануєте її розкладати. Наприклад, прямокутна плитка, яку ви розмістите по діагоналі, візуально збільшить простір у кімнаті. Якщо таку ж плитку викласти вертикально, отримаємо візуально витягнуту стелю. У свою чергу плитка-цеглинка може розсунути стіни, якщо викласти її горизонтально.  

Лайфхак 3: не дробить простір різними кольорами і малюнками 

Якщо ви маєте дуже маленьку ванну кімнату, то краще відмовитись від експериментів з квітами і малюнками. Можна комбінувати схожі кольори, але варто щоб вони не дуже сильно відрізнялись один від одного. Якщо дуже хочете додати візерунок у свій інтер’єр, то краще вибирати в пастельний тонах.  

Ванна кімната

Лайфхак 4: відмовтеся від сантехніки на підлозі  

Сантехніка на підлозі забирає багато приміщення, а підвісна конструкція не виглядає громіздкою і є більш компактною. До того ж, у такій ванній кімнаті легко прибирати.  

Лайфхак 5: подбайте про закрите зберігання 

Намагайтесь зробити інтер’єр ванної кімнати менш заставленим різними засобами та речами. Для цього можна зробити закриту тумбу, куди ви буде складати всі речі, наприклад: предмети гігієни, побутові речі, аксесуари, техніку, побутову хімію. Таким чином ванна кімната буде виглядати охайніше і візуально більшою.