5 лайфхаків для миття вікон, які зроблять цей процес простішим: скло просто блистітиме

Щоб вікна у буквальному сенсі блистіли, а процес миття не займав багато часу — підготовила для вас лайфхаки, які у цьому допоможуть.

Лайфхак для миття вікон 1: мийте вікна у прохолодний хмарний день 

Зверніть увагу на прогноз погоди і оберіть день, коли буде більш-менш пасмурна погода. Чому так? А все тому, що яскраві сонячні промені нагрівають скло і можуть дуже швидко призветси до висихання миючих засобів, а це утворить мильні розводи.  

Лайфхак для миття вікон 2: спочатку змийте весь бруд 

У першу чергу зі скла і рам потрібно змити весь бруд, а вже потім братись за миючі засоби. Це варто зробити звичайною водою і тканиною з мікрофібри. Така тканина не залишить ворсинок.  

Лайфхак для миття вікон 3: видаліть плісняву  

Якщо під час миття вікон ви побачили плісняву — варто негайно її прибрати. Це можна зробити за допомогою спеціального засобу або водного розчину хлорного вапна. Для профілактики використовуйте оцет, перекис водню, ефірні масла чайного дерева або грейпфрута.  

Миття вікон
Миття вікон

Лайфхак для миття вікон 4: не протирайте вікна вологими і звичайними паперовими серветками 

Такі серветки залишають розводи і ворсинки на склі. Тож у такому випадку краще використовувати тканину з мікрофіброю. Нею достатньо пройтись по вікнам і витерти все насухо. Також можна використати метод від наших бабусь — газету.  

Лайфхак для миття вікон 5: використовуйте спеціальну швабру для миття вікон 

Якщо у вашому будинку панорамні вікна або велике скло — краще використовувати спеціальну швабру для миття вікон.  Не потрібно наражати себе на небезпеку, стаючи на стілець або драбину, щоб дістатись до верхньої частини вікна. До того ж, швабра для миття вікон чудово змиває бруд та засіб для миття, не залишаючи розводів. 

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.