|
03.11.2020 14:07

Як правильно доглядати за орхідеєю

Багато господинь вирощують орхідею у себе дома і є ті, хто задається питання, як правильно їх вирощувати, щоб рослина красиво і пишно цвіла. Розповідаємо всі секрети догляду за орхідеєю.

Які умови любить орхідея 

Вважають, що краще не потрібно ставити орхідею в спальній кімнаті, адже з енергетичної точки зору, ці рослини можуть відбирати енергію у свого господаря. Особливо у нічний час. Крім того, фахівці у цій області не радять розводити занадто багато рослин. Вирощувати їх краще на балконі або коридорі. До того ж, вони не люблять занадто яскраве світло і повну темряву. Крім того, рослину неможна ставити на протягах і біля батареї.  

Як правильно пересаджувати орхідею 

Пересаджувати цю рослину можна 1 раз на 1-2 роки. Ідеальний час для пересадки — весна. Для цього потрібно дуже обережно дістати рослину з корінням, не пошкодивши його. Можливо для цього навіть доведеться розбити горщик. Далі промийте, підсушіть і видаліть гниле коріння, а зрізи змажте активованим вугіллям або корицею.  

Орхідея

Який ґрунт і скільки води потрібно рослині 

Звичайний ґрунт не підходить для орхідей. Краще купувати спеціальний або готувати його самостійно. Для цього потрібно подрібнена кора сосни, осики, дуба і подрібнені корені папороті, деревне вугілля. До того ж, кору дерева варто прокип’ятити, щоб вбити всі бактерії.  

Орхідея живе за принципом — краще недолити, ніж перелити. Воду потрібно використовувати виключно теплу і поливати 3 рази на тиждень. Особливу увагу приділити періоду цвітінню.  

Правила догляду за орхідеєю не складні, але вимагають сурової дисципліни. Слідкуючи за ними, рослина віддячить вас пишним і красивим цвітінням.