8 речей, які не можна розігрівати в мікрохвильовці

Розповідаємо, що категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі, щоб не зіпсувати її назавжди і не нашкодити своєму здоров'ю.

Одяг чи тканину 

У мережі можна знайти безліч лайфхаків, які розповідають про те, як швидко висушити в мікрохвильовці маленький одяг, наприклад, шкарпетки. Однак, це дуже погана ідея, оскільки річ нагрівається нерівномірно і можна отримати деформовану і запалену тканину.  

Посуд радянських часів 

Старий посуд з порцеляни небезпечно ставити у мікрохвильову піч. У той час, при виробництві посуду використовували свинець або інші важкі метали. Тому розігріваннях таких предметів загрожує отруєнням.  

Металеві предмети 

Метал служить захистом і не дає мікрохвилям вийти за межі приладу. Тому, поставивши такі предмети в мікрохвильовку, ви швидко її зіпсуєте, адже правильна робота приладу порушиться.  

Кришталь 

У виробництві справжнього кришталю використовують свинець або срібло. Такий посуд може не витримати перепаду температури і лопнути, пошкодивши техніку.  

Різні контейнери 

Перед використовуванням контейнера, варто ознайомитись чи підходить він для розігріву в мікрохвильовці. Однак, якщо контейнер зроблений з тонкого пластику, то у мікрохвильовці він може розплавитись, а з товстого пінополістиролу — виділяє токсичні речовини.  

Мікрохвильова піч
Мікрохвильова піч

Суха губка 

Багато хто дезінфікує губки для миття посуду в мікрохвильовій печі. Однак, такий метод можливий тільки за умови, якщо губка буде мокрою. Суха може спалахнути.  

Tetra Pak 

Tetra Pak — це картонна упаковка, яка добре зберігає продукти. Однак, її не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. У її складі є поліетилен і алюмінієва фольга, а вони ні в якому разі не мають взаємодіяти з такою технікою.  

Поліетиленовий пакет 

При нагрівання поліетиленовий пакет виділяє небезпечні хімічні елементи, що може зашкодити організму.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.