|
10.11.2020 23:10

Як позбутися сирості в оселі: цінні поради

Розповідаємо, чому сирість в приміщенні шкідлива і як її позбутись.

Якщо волога з’явилась на невеликий час — це не шкідливо. Інша справа — вогкість приміщення на постійній основі. Це може призвести до грибка, деформації дерев’яного покриття, алергій і зниження імунітету, особливо, якщо у вас діти. Тому варто негайно вирішити цю проблему. Для цього — ділимось способами усунення вогкості в оселі.  

Сирість в кімнаті

Заздалегідь подумайте про хорошу гідроізоляцію підлоги і стін 

У більшості випадків, це стосується тих людей, які живуть на перших поверхах. Краще віддати це в руки професіоналам, однак можна і самостійно гідроізолювати підлоги за допомогою обмазувальних або насипних матеріалів. Що стосується стін і стелі, то самостійно вирішити це питання не вдасться, тому все ж таки доведеться звертатись до фахівців.  

Намагайтесь сушити одяг на балконі або в сушильній машині 

Білизна, яка сохне в приміщені дає не значну, але відчутну вологість. Тому речі варто сушити на балконі, або придбати сушильну машину.  

Посилити опалення 

Зайву сирість з оселі може прибрати посилене опалення. Намагайтесь якнайкраще прогріти приміщення і повітря в домі. Якщо стандартного опалення не вистачає, встановіть додаткові радіатори або подбайте про теплі поли при ремонті.  

Зменшити кількість кімнатних рослин 

Живі кімнатні рослини чудово прикрашають оселю і оживляють інтер’єр. Але велика їх кількість може стати причиною підвищеної вологості. Спробуйте переставити їх в інші кімнати.  

Перевірити вентиляцію і усуньте проблему 

У процесі ремонту оселі варто подумати про хорошу вентиляцію. Особливо у ванній кімнаті. Вона добре витягуватиме більшу частину пари і вода не встигатиме осідати на поверхнях.