|
18.11.2020 20:17

Чудодійний спосіб, яким можна відмити кухонний посуд до блиску — всього 5 хвилин і декілька простих інгредієнтів

Вражає, як швидко кухонний посуд може покритись жиром, коли ми готуємо різну їжу. Посуд виглядає вже не так привабливо і до того ж, втрачає свою ефективність. Наприклад, нагар, який може з’являтись на пательні або чайнику, не дає посуду нагріватись рівномірно, тому страва, яку ми будемо готувати у них, може вийти зовсім не такою, на яку розраховуємо. Тому тримати кухонний посуд в ідеальний чистоті не тільки естетично красиво, а й важливо. Ділимось простими і дуже дешевими способами, які здивують вас своїм результатом.

Як відмити кухонний посуд до блиску

Кухонний посуд

Для цього вам потрібно всього декілька простих і доступних інгредієнтів: вода, лимонна кислота, перекис, сода і миючий засіб.

Приготувати засіб дуже просто. Спочатку розведіть 1 чайну ложку лимонної кислоти у 2 літрах води. Поставте суміш на плиту, доведіть до кипіння і готуйте ще 5 хвилин. Цей спосіб підійде, щоб очистити каструлю всередині. Для зовнішнього очищення візьміть 3 столові ложки перекису, 3 столові ложки соди і 1 столова ложка миючого засобу. Перемішайте ці складові. Отриманою сумішшю змастіть поверхню каструлі або чайника. Залиште на 30 хвилин. Потім очистіть губкою і ретельно вимийте водою. Цими методами можна очистити весь кухонний посуд.

Якщо хочете прибрати накип з електрочайника, скористайтесь таким способом: засипте в чайник пакетик лимонної кислоти і відставте його на 10 хвилин. Потім ретельно промийте водою і готово! Однак ні в якому разі не кип’ятіть воду у чайнику з лимонною кислотою. Вона може пошкодити його. Є ще один варіант: закип’ятіть воду і додайте в чайник соду і оцет. До того ж, цей спосіб допоможу прибрати пригорілий шар у каструлі.