|
27.02.2024 18:36

Ці рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику: просто посадіть таких сусідів поряд на грядці

Іноді врожай залежить не тільки від добрив, а й від "приємних сусідів", які позитивно впливають на зростання тієї чи іншої культури. Що посадити біля часнику?

Напередодні весни багато городників і власників присадибних дачних ділянок вже починають будувати плани про те, на яких грядках садитимуть ту чи іншу культуру. У зв’язку з цим дана інформація буде дуже корисною. Розмова піде про часник і рослини, які необхідно посадити з ним поруч. Адже від вдалого сусідства залежатиме не лише його зростання, а й увесь урожай у цілому. Запам’ятати цей список не складе великої праці, всі перелічені культури всім відомі.

Так, щоб ваш часник приніс рекордний урожай, посадіть з ним поруч шавлію. Завдяки цьому сусідові всі городні шкідники обходитимуть часник стороною. Ви забудете про цибулеву муху, яка найбільше шкодить часнику. Рослина тільки відлякує їх, а й може бути природним шляхом їх контролю та усунення.

Які рослини варто посадити біля часнику: урожай перевершить усі очікування

Ідеальним сусідом для часнику, на думку фахівців, є морква. Мало того, що вони не конкурують між собою, тому цей вид культури значно покращує якість грунту, робить його більш рихлим, що сприяє швидкому зростанню часнику.

Також радять посадити з часником різні сорти цибулі. Ці дві рослини майже, як брати, у них дуже схожі вимоги до ґрунту та умов вирощування. Цибуля та часник взаємодіятимуть між собою і допомагатимуть один одному в зростанні. До того ж цибуля відмінно відлякує шкідників і може запобігти розвитку деяких поширених хвороб часнику.

Які рослини варто посадити біля часнику: урожай перевершить усі очікування

Сусідство з петрушкою, кропом та базиліком також позитивно вплине на врожай. Так, що висаджуючи часник рано навесні або до часнику посадженого в зиму сміливо підраховуйте приємних сусідів і хороший урожай вам забезпечений.