|
15.03.2024 20:19

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Мало хто знає, що робити з пліснявою, що з’явилася в пральній машині. Як видалити цвіль зі стін квартири, начебто багато хто знає, а от коли утворюється грибок у пральній машині, і як його позбутися, цьому нас не вчили. У цій статті ми розглянемо, як ефективно боротися з пліснявою.

Цвіль у пральній машині

Цвіль у пральній машині

Щоб цвіль не виникала у вашій пральній машині, дотримуйтесь певних правил експлуатації пральних машин та догляду за ними.

До речі, використання дорогого порошку, чищення машини від накипу різними рекламними засобами і дбайливе ставлення до своєї пральної машини, абсолютно не дає повної гарантії в уникненні утворення цвілі і вона все одно з’являється. З пральної машини пліснява потрапляє на одяг під час прання. Потім вона часто викликає напади астми та різні види алергії. Після прання в машині з пліснявою, одяг набуває неприємного запаху.

Цвіль – це мікроскопічні гриби, що утворюються в так звані нальоти на поверхні тіл, що роз’їдають їх і викликають псування. Цвіль присутня скрізь, а точніше її спори. Наприклад: Якщо ви тільки що прибралися в кімнаті, то все одно в цій чистій кімнаті, в повітрі, знаходитися до 500 спор цвілі. І при диханні ми постійно вдихаємо її.

Так уже склалося, що в міських умовах, ми проводимо в житлових, закритих приміщеннях (у квартирі чи офісі), більшу частину свого часу. Через свою особливість, на відміну від мікробів, суперечки плісняви ​​глибоко проникають у легенів і осідають навіть у саму легеневу тканину. Але варто зауважити, що пліснява буває різна. Адже і пеніцилін теж отримують із плісняви.

Але пліснява найбільше полюбляє вологі та теплі місця. Саме тому любов до режимів прання холодною водою при цьому з коротким циклом призводить до того, що на резинці вашої пралки досить скоро утвориться пліснява.

Рішення дуже просте: якщо ви не можете уникнути даного режиму прання, то просто чергуйте його з гарячим пранням, коли температура води сягає 90 градусів.