|
23.10.2020 10:36

Смачний рецепт хліба в духовці: як швидко приготувати дома

Навіть якщо ви готуєте хліб вперше — будьте впевнені, за цим рецептом він вийде ідеальним. Оскільки готувати його абсолютно не складно, а результат перевершує себе.

Родина просто в захваті. До того ж, всі інгредієнти прості і доступні. Готувати такий хліб дома буде навіть дешевше, ніж купувати в магазині. Варто спробувати!

Рецепт хліба в духовці 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 210 міліграм води  
  • 320 грамів пшеничного борошна  
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів  
  • 30 міліграм соняшникову олії  
  • 1 чайна ложка цукру 
  • 0,5 чайних ложок солі  

Хліб у духовці

У першу чергу візьміть глибоку ємність і пересипе туди всі сухі інгредієнти: борошно просійте, щоб збагатити його киснем, потім додайте сухі дріжджі, сіль та цукор. Ретельно перемішайте суміш.  

Влийте до миски теплу воду. Її температура має складати не більше 40 градусів. В іншому випадку дріжджі не спрацюють і випічка не підніметься. Додайте соняшникову олію. Замісіть тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним. До того ж, звертайте увагу на те, що у кожного тісто може вийти різної щільності та розміру.  

Візьміть окрему миску, змастіть її рослинної олією і перекладіть сюди тісто. Накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Прослідкуйте, щоб у цьому місці не було протягів і тісто добре підійшло.  

Через зазначений час тісто збільшитись у розмірі в 3 рази. Потім зімніть тісто і сформуйте хліб: батон або булку. Зробіть невеликі надрізи зверху. Залиште хліб в теплому місці ще на 15-20 хвилин, воно має вистоятись. Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів, перекладіть хліб на деко і випікайте протягом 20-25 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка. Потім остудіть хліб на решітці. Готово! 

Приємного апетиту!